Vesti
Politika

Kurti: Neće biti zatvaranja i strožijih mera

Premijer Aljbin Kurti rekao je da se u okolnostima kakve su trenutno ne mogu preduzeti nikakve strožije mere u pogledu sprečavanja širenja korone.
Kurti: Neće biti zatvaranja i strožijih mera
Aljbin Kurti (Foto Kim arhiva)

Kako prenosi Koha, on je rekao da Kosovo ima mali budžet, a da nije moguće ni da zapadne zemlje zatvore svoje građane i da ih finansira država.

"Nemoguće je da se zemlja zatvori na duže vreme. Sa onim što smo znali dali smo sve od sebe. U pogledu zdravstvenog osoblja beskrajno smo zahvalni, za njihove plate imamo dodatnu solidarnost za 10 posto. Sada nije situacija kada su zdravstveni radnici u opasnosti kao što je to bilo prošle godine, dok će za dodatni posao definitivno biti nadoknađeni", rekao je Kurti.

On kaže da i vakcinisani mogu biti prenosioci.

"Nismo zadovoljni vrstom discipline. Pozivam građane da budu vrlo oprezni tokom dve sedmice nakon vakcinacije i prve i druge. Pozivam građane da se ne odlučuju samo za Fajzer, uzeo sam dve doze Astra Zeneke. Ozbiljna situacija u kojoj se nalazimo je zbog varijante delta", rekao je Kurti.

On je dodao da je od 1. do 27. avgusta od 33.000 slučajeva, 2.505 vakcinisano jednom dozom.Ostale vesti

Pahor: Prevazići nesporazume i nastaviti dijalog
"Dijalog nije jednostavan i može se doći do kraja ukoliko postoji politička volja dveju strana", poručio je u Prištini slovenački predsednik Borut Pahor.
  • 29.11.2021
Pahor stigao u Prištinu
U Predsedništvu Kosova počeo je sastanka predsednice Vjose Osmani i predsednika Slovenije Boruta Paroha. 
  • 29.11.2021
Vučić: Srbija ne treba da prizna Kosovo
"Srbija ne treba da prizna samoproglašenu nezavisnost Kosova, već treba da se bori koliko je moguće politički i da čuva mir, da zemlja ide napred, da bi mogla jasno da kaže sve što danas može da kaže", izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
  • 29.11.2021
Diplomatske misije u Prištini upozorile na oprez zbog mogućih napada

Diplomatske misije u Prištini upozorile su svoje osoblje da izbegavaju gužve i velike tržne centre jer, prema njihovim saznanjima, postoji rizik od mogućeg napada do 30. novembra.

  • 28.11.2021
Odbijen zahtev kosovskih ministara da posete Preševsku dolinu
Srbija je rano jutros odbila zahtev kosovskih ministara da posete Medveđu, Bujanovac i Preševo. Ministri Ljiburn Aljiu, Hekuran Murati, Arberie Nagavci i Hajrula Čeku podneli su zahtev zu posetu 27. i 28. novembra.
  • 27.11.2021
Rama: Glasao bih
Premijer Albanije Edi Rama izjavio je nakon sastanaka sa kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem u Elbasanu da će glasati "za" ujedinjenje sa Kosovom, kad god bude napravljen demokratski i miran referendum.
  • 26.11.2021