Vesti
Politika

Kurti: Moramo da izaberemo predsednika, inače idemo na izbore

Premijer Kosova Aljbin Kurti rekao je da će se vlada pozabaviti svim problemima sa kojima se suočavaju građani, kao i da je važno da bude dovršen treći korak konstituisanja institucija, a to je izbor predsednika zemlje.
Kurti: Moramo da izaberemo predsednika, inače idemo na izbore
Aljbin Kurti (Foto Kim arhiva)

„Neophodno je izvršiti treći korak konstituisanja institucija kako bismo imali četvorogodišnji mandat, u suprotnom idemo na izbore", istakao je Kurti.

Poslanici su na današnjoj sednici rasparavljali i o pandemijom koronavirusa i mogućnosti povećanja cene električne energije.

Kurti je tokom današnjeg obraćanja kazao da je situacija sa pandemijom ozbiljna.

"Od 3. juna prošle godine, kada sam napustio kabinet premijera, bilo je 30 mrtvih i tri i po puta više aktivnih slučajeva. 24. maja prošle godine niko nije zaražen, jer je naš pristup početno zatvaranje i postepeno otvaranje, kako bismo pronašli slučajeve zaraze, bio uspešan, ali kada se vlada promeni, pristup se menja, menja se i strategije i tada nastaju posledice“, zaključio je Kurti.Ostale vesti

Šest slučajeva nepoštovanja izbornog zakona i ometanja glasanja
Državni tužilac Kosova saopštio je da je do juče na celoj teritoriji Kosova, u vezi sa izbornim procesom, registrovano šest slučajeva u koje je uključeno 14 osoba, od kojih je 13 pritvoreno. U opštini Klokot uhapšene su četiri osobe zbog sumnje da su počinile krivična dela kršenje slobodnog opredeljenja birača i davanje ili primanje mita u vezi sa glasanjem.
  • 18.10.2021
Šubarić zahvaljuje građanima i predsedniku Vučiću

Prvi put nakon pobede na lokalnim izborima u Gračanici oglasila se Ljiljana Šubarić i to putem društvene mreže Fejsbuk.

  • 18.10.2021
Petković čestitao Srpskoj listi
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković čestitao je Srpskoj listi pobedu na kosovskim lokalnim izborima.
  • 18.10.2021
Srpska lista: Pobeda u 10 opština, bez ZSO neće biti kosovskih institucija

"Srpski narod na Kosovu poslušao je poziv svoje Srpske liste i svog predsednika Aleksandra Vučića, i u ovoj rekordnoj izlaznosti dao podršku da se nastavi borba za ostanak i opstanak na ovim prostorima. Dakle, želim da obavestim građane da su kandidati Srpske liste pobedili u svih 10 opština sa srpskom većinom", kazao je predsednik Srpske liste Goran Rakić na konferenciji za medije u Severnoj Mitrovici.

  • 17.10.2021
Stojanović: Izborni rezultat u Gračanici je posledica obećanja, pritisaka i ucena
Branimir Stojanović je, komentarišući preliminarne izborne rezultate za Opštinu Gračanica, rekao da su oni posledica prevelikih obećanja, te ucena i pritisaka na birače od strane Srpske liste.
  • 17.10.2021
Gračanica: Ljiljana Šubarić ubedljivo vodi
Prema malom uzorku obrađenih listića od strane CIK (do 21:10 časova, 13,37%) kandidatkinja Srpske liste Ljiljana Šubarić ubedljivo vodi u odnosu na nezavisnog kandidata Branimira Stojanovića.
  • 17.10.2021