Vesti
Politika

Kurti ministrima: Dokažite da ste zaslužili poverenje naroda

Novi premijer Kosova Aljbin Kurti je na prvoj sednici vlade zatražio od ministara da dokažu da su zaslužili te pozicije na kojima su.

Kurti ministrima: Dokažite da ste zaslužili poverenje naroda
Aljbin Kurti (Foto Kim arhiva)

"I danas smo u zdravstvenoj krizi, 827 novoobolelih i 16 smrtnih slučajeva. To nisu samo brojevi već i ljudski životi. U narednim danima očekujem od svakog od vas, jer verujem u vaše znanje i kapacitete, da građanima dokažete da smo zaslužili položaje na koje smo postavljeni. Izazovi su veliki, ali svi moramo da delujemo da zaustavimo recesiju, kako bi pomogli privatnom sektoru da sačuva radna mesta“, rekao je Kurti.

Predsednik vlade Kosova je rekao da od svojih ministara očekuje konkretne planove i odluke koje će doneti, a koji su, prema njegovim rečima, dugo analizirani.

„Radujem se što ću na svom stolu imati plan upravljanja pandemijom i plan ekonomskog oporavka“, rekao je.

Aljbinu Kurtiju je funkciju premijera jutros predao Avdulah Hoti.Ostale vesti

Srpska lista: Pobeda u 10 opština, bez ZSO neće biti kosovskih institucija

"Srpski narod na Kosovu poslušao je poziv svoje Srpske liste i svog predsednika Aleksandra Vučića, i u ovoj rekordnoj izlaznosti dao podršku da se nastavi borba za ostanak i opstanak na ovim prostorima. Dakle, želim da obavestim građane da su kandidati Srpske liste pobedili u svih 10 opština sa srpskom većinom", kazao je predsednik Srpske liste Goran Rakić na konferenciji za medije u Severnoj Mitrovici.

  • 17.10.2021
Stojanović: Izborni rezultat u Gračanici je posledica obećanja, pritisaka i ucena
Branimir Stojanović je, komentarišući preliminarne izborne rezultate za Opštinu Gračanica, rekao da su oni posledica prevelikih obećanja, te ucena i pritisaka na birače od strane Srpske liste.
  • 17.10.2021
Gračanica: Ljiljana Šubarić ubedljivo vodi
Prema malom uzorku obrađenih listića od strane CIK (do 21:10 časova, 13,37%) kandidatkinja Srpske liste Ljiljana Šubarić ubedljivo vodi u odnosu na nezavisnog kandidata Branimira Stojanovića.
  • 17.10.2021
Milović: Glasajte po svojoj savesti

Kandidat za gradonačelnika Zvečana ispred Srpske liste, Dragiša Milović, pozvao je građane da glasaju „po svojoj savesti“, a da se nakon toga radi „pored rešavanja infrastrukturnih problema koje opština Zvečan ima, pre svega na stabilizaciji prilika, odnosno na bezbednosti“.

  • 17.10.2021
Rakić: Očekujem ubedljivu pobedu
Predsednik Srpske liste Goran Rakić izjavio je jutros nakon glasanja da je zadovoljan načinom na koji je izborni dan počeo.
  • 17.10.2021
Radojević: Da odbranimo naše pismo i slobodu kretanja
Kandidat ispred Srpske liste za gradonačelnika Severne Mitrovice neposredno nakon glasanja kazao je da će nastojati da očuva slobodu kretanja, uprkos proteklim dešavanjima u ovom delu Mitrovice.
  • 17.10.2021