Vesti
Politika

Kurti kod Makrona, tema dijalog u Briselu

Kosovski premijer Aljbin Kurti boraviće tokom ove nedelje u prvoj zvaničnoj poseti Francuskoj gde će se sastati sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom, prenosi Reporteri.
Kurti kod Makrona, tema dijalog u Briselu
Aljbin Kurti (Foto Kim arhiva)

Prema najavama iz kabineta kosovskog predsednika vlade, tema razgovora Kurtija i Makrona biće i nedavno održan sastanak u Briselu u okviru nastavka dijaloga Beograda i Prištine.

Poziv da dođe u zvaničnu posetu Francuskoj, Makron je Kurtiju poslao neposredno nakon što je Kurti po drugi put preuzeo mesto kosovskog predsednika vlade poručujući da Francuska podržava dijalog između Kosova i Srbije.

"Želim da vas uverim u podršku Francuske svim ovim prioritetima, za dobro Kosovara i za približavanje vaše zemlje Evropi. Bilo bi mi veoma drago da vas uskoro pozdravim u Parizu kako bismo razgovarali o ovim temama“, poručio je pre skoro tri meseca, francuski predsednik Makron u pismu upućenom Kurtiju.Ostale vesti

Borelj: Dijalog Beograda i Prištine jedini način za stabilizaciju
Visoki predstavnik Evropske unije za spoljne poslove Žozep Borelj izjavio je da i dalje postoji potreba da Beograd i Priština obnove dijalog, jer nema drugog načina za stabilizaciju situacije.
  • 01.12.2021
Penzionerima 7. decembra još 20 evra, ostalim građanima dan kasnije
Penzioneri će prvi dobiti još 20 evra pomoći od države 7. decembra, dok će ostalim građanima ta pomoć biti isplaćena 8. i 9 decembra, najavio je ministar finansija Republike Srbije Siniša Mali.
  • 01.12.2021
Nemačka izdvojila milion evra za Kosovske bezbednosne snage
Ambasador Nemačke na Kosovu Jorn Rode saopštio je da je sa ministrom odbrane Armendom Mehajem potpisan sporazum vredan milion evra koji se odnosi na podršku Kosovskim bezbednosnim snagama (KBS).
  • 30.11.2021
Branimir Stojanović: Čestitam, ali naša borba traje!
Kanditat za gradonačelnika Gračanice Branimir Stojanović  koji je na oktobarskim loklanim izborima izgubio od Ljiljane Šubarić, čestitao je novoj predsednici opštine i odbornicima stupanje na dužnost. Podsetio ih je, međtuim, na veliku obavezu i odgovornost, ali i da "borba još uvek traje".
  • 30.11.2021
Milošević preuzeo dužnost predsednika opštine Novo Brdo

Novoizabrani predsednik opštine Novo Brdo Saša Milošević, ali i odbornici izabrani na lokalnim izborima održanim 17.oktobra, danas su stupili na dužnost.

  • 30.11.2021
Ljiljana Šubarić: Učiniću sve da dužnost obavljam časno i pošteno
Po polaganju zakletve i preuzimanju dužnosti predsednice Opštine Gračanica, Ljiljana Šubarić je poručila da će biti predsednica svih građana, bez obzira na političku, nacionalnu ili bilo koju drugu pripadnost. Ipak, naglasila je da će voditi politiku Srpske liste.
  • 30.11.2021