Vesti
Politika

"Kurti je sramota, treba da ode"

Lider Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj zatražio je od premijera Kosova Aljbina Kurtija da podnese ostavku, iznoseći brojne optužbe na račun Vlade.
Ramuš Haradinaj (Foto Kim arhiva)

Za ministre unutrašnjih poslova, pravosuđa i infrastrukture Haradinaj kaže da im je smetao Nedžat Krasnići, i da su ga ranije nazvali "glavnim kriminalcem" i "ocem tendera", a da je sada, kako kaže, taj Nedžat angažovan u vladi.

"Jeste li postali poput Nedžata ili je on sada postao dobar?", napisao je Haradinaj na Fejsbuku.

Haradinaj kaže da Kurti pokušava da ga ućutka, ali da to neće moći, jer niko to nije uspeo.

"Mi smo tvrd orah za vas", poručio je i optužio vladu i premijera da su zaposlili rođake - snaje, nećake.., a da su zaboravili socijalnu ravnopravnost, i "udarili" na penzionere i lekare.

"U roku od jednog dana kažnjeno je više od 4.000 građana, umesto da dobiju podršku od države", naveo je Haradinaj.

On je upitao da li građani dobijaju odgovarajuću zdravstvenu zaštitu, da li je Kurti posetio bolnice da bi video ogromne napore lekara i tehničkog osoblja, dodajući i da je vakcinacija kasno počela, da je stradala ekonomija, a vakcinama istekao rok.

"Nijedna vakcina nije obezbeđena iz državnog budžeta, pa čak i one koje su stigle kao donacije su istekle, zbog vaše nesposobnosti", rekao je Haradinaj.

Kako je naveo, Kurti je ukinuo takse na srpske proizvode, a nije uspostavio reciprocitet. On je upitao Kurtija i šta će Kosovu ruski gas i zašto ima odbojnost prema strateškom savezniku Kosova, Sjedinjenim Američkim Državama.

"Šta je sa putem Priština-Peć, šta se desilo sa autoputem koji treba da nas poveže sa Preševom? Kako možete sebe da postavite u istu poziciju sa Beogradom. Ko si ti? Gde nas vodite? Postali ste sramota Kosova. Idite", poručio je Haradinaj premijeru Kurtiju i Vladi Kosova.Ostale vesti

Kurti: Sledeći sastanak sa Vučićem možda sledeće sedmice, zavisi od EU
Premijer Kosova Aljbin Kurti izjavio je da bi sledeći sastanak sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem mogao biti održan u drugoj sedmici decembra.
  • 05.12.2021
Šib: Naš stav prema Kosovu ostaje nepromenjen
Ambasador Nemačke u Srbiji Tomas Šib izjavio je da je potrebno da „sve što je za sada dogovoreno u okviru dijaloga u Briselu mora i da se ‘implementira’“, navodeći da „to važi kako za Zajednicu srpskih opština, tako i za pitanje energetike“.
  • 05.12.2021
Pokret vera, nada, ljubav blokirao prelaz Merdare

Oko 50 članova Pokreta vera, nada, ljubav blokiralo je danas u podne administrativni prelaz Merdare, javlja Beta.

  • 04.12.2021
Kurti i Eskobar razgovarali o dijalogu sa Srbijom
Premijer Kosova Albin Kurti saopštio je da je imao telefonski razgovor sa zamenikom pomoćnika američkog državnog sekretara za Evropu i Evroaziju Gabrijelom Eskobarom, sa kojima je razgovarano o posvećenosti Kosova principijelnom dijalogu sa Srbijom koji vodi ka pravno obavezujućem sporazumu.
  • 04.12.2021
Trajković: Plaćam cenu, ali neću odustati
Nakon što je u avgustu odbačena tužba Milana Radoičića protiv Rade Trajković za povredu ugleda i časti, juče je Drugi Osnovni sud u Beogradu odbacio i tužbu načelnika Uprave BIA za kriminal i terorizam Bojana Dimića. Trajkovićeva je tužena nakon gostovanja u "Utisku nedelje" 2019. godine, gde je govorila o ubistvu lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića.
  • 03.12.2021
Mustafa: ZSO ne može da se izbegne

Formiranje Zajednice srpskih opština je obaveza Kosova koja ne može da se izbegne, kazao je za KTV bivši kosovski premijer Isa Mustafa.

  • 03.12.2021