Vesti
Politika

Kurti: Izbore treba odložiti

Premijer Kosova, ujedno i predsednik Pokreta Samoopredeljenje, Aljbin Kurti smatra da je odlaganje lokalnih izbora potrebno kako ne bi došlo do povećanja broja zaraženih kovidom-19.
Kurti: Izbore treba odložiti
Aljbin Kurti (Foto arhiva Kim)

Nakon sastanka sa predsednicom Kosova Vjosom Osmani i političkim strankama, Kurti je rekao da izbore treba odložiti na osnovu preporuke lekara iz Instituta za javno zdravlje.

"S obzirom da trenutno imamo poboljšanje situacije sa pandemijom koronavirusa, a kako se to poboljšanje ne bi zaustavilo, i kako ne bismo imali novi talas pandemije, jer se delta soj koronavirusa brže širi u novembru i decembru, mi smo da se odlože izbori", istakao je Kurti.

Ipak, Kurti napominje da ne želi da nameće svoj stav, i da će se odluka koja bude donešena poštovati.Ostale vesti

Stoltenberg sa Kurtijem: NATO može i da poveća prisustvo svojih trupa
Nakon sastanka sa kosovskim premijerom Aljibinom Kurtijem, generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg rekao je da činjenica da je NATO na Kosovu sa skoro 4.000 vojnika pokazuje njegovu posvećenost i spremnost da interveniše u slučaju ugrožavanja stabilnosti.
  • 17.08.2022
Vučić sa Lajčakom: Srbija insistira na sprovođenju sporazuma
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Briselu sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom.
  • 17.08.2022
DSK traži smenu ambasadora u Hrvatskoj jer je protiv njega podneta krivična prijava

Demokratski savez Kosova (DSK) zatražio je smenu ambasadora Kosova u Hrvatskoj Martina Berišaja, navodeći da je Agencija za borbu protiv korupcije danas podnela krivičnu prijavu protiv njega.

  • 17.08.2022
Ziade: Dijalog i kompromis jedini put ka stabilnosti
Uoči sastanka na visokom nivou između predstavnika Beograda i Prištine u Briselu, šefica UNMIK-a Karoline Ziade poziva sve strane da se konstruktivno angažuju i podrže integritet procesa dijaloga uz podršku EU.
  • 17.08.2022
EU: Fokus dijaloga na postizanju sveobuhvatnog sporazuma
Iz Evropske unije je još jednom potvrđeno da će sutra, u četvrtak 18. avgusta, u Briselu biti nastavljen dijalog na najvišem nivou između predstavnika vlasti u Srbiji i na Kosovu.
  • 17.08.2022
Stoltenberg: Kfor spreman da reaguje ako stabilnost bude ugrožena
Generalni sekretar NATO Jans Stoltenberg rekao je posle sastanka sa predsednikom Aleksandrom Vučićem da je potrebna odgovornost svih strana da bi se situacija na Kosovu poboljšala. On je pozvao Beograd i Prištinu da pokažu uzdržanost i izubegnu nasilje. On je dodao da je Kfor spreman da inteveniše ukoliko bi stabilnost bila ugrožena.
  • 17.08.2022