Vesti
Politika

Kurti imenovao zamenike ministara

Premijer Kosova Aljbin Kurti imenovao je četiri zamenika ministara u ministarstvima odbrane, pravde, finansija i životne sredina, prenosi Gazeta Ekspres.
Kurti imenovao zamenike ministara
Aljbin Kurti (Foto Kim arhiva)

Hisen Durmiš imenovan je za zamenika ministra životne sredine, prostornog planiranja i infrastrukture. Durmiš je bio direktor za infrastrukturu za optinu Priština za vreme prvog mandata gradonačelnika tog grada Špend Ahmetija.

Zamenik ministra odbrane biće Enver Dugoli, koji je na toj funkciji bio i u prvoj Kurtijevoj vladi.

Iljir Aljiu imenovan je za zamenika ministra u Ministarstvu finansija.

Pravni zastupnik Pokreta Samoopredeljnje Bljerim Salahu, koji je zastupao ovu stranku tokom javne sednice Ustavnog suda o legitimitetu glasanja poslanika Etema Arifija, imenovan je za zamenika ministra u Ministarstvu pravde.

Osim Salahua, ostala trojica zamenika ministra bili su deo liste kandidata za poslanike Pokreta Samoopredeljenje za parlamentarne izbore održane 14. februara.Ostale vesti

Palestina od islamskih zemalja traži prekid odnosa sa Prištinom
Palestina je zatražila od zemalja članica Organizacije islamske saradnje da prekinu odnose sa Kosovom, zbog odluke vlasti u Prištini da otvore ambasadu u Jerusalimu, saznaju Novosti.
  • 20.04.2021
„SAD podržavaju napore za nastavak dijaloga BG i PR“
„SAD nastaviće da podržavaju napore za obezbeđivanje stabilnog mira i produktivnog dijaloga između Kosova i Srbije, i konačno postizanje sveobuhvatnog sporazuma o normalizaciji, za koji verujemo da treba da bude usredsređen na recipročnom priznanju“, navodi se u pismu predsednika SAD Džozefa Bjadena upućnom predsednici Kosova Vjosi Osmani.
  • 20.04.2021
Makron: BG i PR kroz dijalog da konačnog sporazuma
Francuski predsednik Emanuel Makron izjavio je da je pregovore Beograda i Prištine u Briselu potrebno nastaviti kako bi se došlo do postizanja konačnog i pravno obavezujućeg sporazuma.
  • 20.04.2021
Ljepaja: Građani ipak dobili nešto od Briselskog sporazuma, opale su tenzije
Albanski analitičar Fadilj Ljepaja kaže za RTV Kim da je Briselskim sporazumom Srbija želela da vrati Kosovo u ovkire svoje države ali da u tome nije uspela. On smatra da Srbi sa Kosovu mogu doprineti da odnosi između Srbije i Kosova budu mnogo bolji.
  • 19.04.2021
Stano: Dogovoreno Briselskim sporazumom mora da se primeni
Potpisivanjem Briselskog sporazuma, pre osam godina, Beograda i Priština preuzeli su međunarodne obaveze, a sve što je dogovoreno mora biti i primenjeno, kaže portaprol EU Peter Stano.
  • 19.04.2021
Nema naznaka da će Priština skoro pristati na ZSO

Ni posle osam godina od potpisivanja, Briselski sporazum o normalizaciji odnosa između Beograda i Prištine nije do kraja sproveden, pre svega zbog odredbi koje se tiču Zajednice srpskih opština. Sagovornici RTV Kim ne očekuju da će se to desiti skoro, ali ipak smatraju da je ovaj dogovor donekle uticao na relaksaciju odnosa dveju strana.

  • 19.04.2021