Vesti
Politika

Kurti imenovao nove zamenike ministara

Kosovski premijer Aljbin Kurti imenovao je danas nekoliko zamenika ministara u vladi i to iz manjinskih zajednica na Kosovu, prenosi Ljajmi.
Kurti imenovao nove zamenike ministara
Vlada Kosova (Foto arhiva Kim)

"Premijer Kosova Aljbin Kurti imenovao je Bašrima Šabanija za zamenika ministra u Ministarstvu regionalnog razvoja, Inci Haljac-Bilikbaš ua zamenika ministra u Ministarstvu ekonomije, zapošljavanja, trgovine, industrije, preduzetništva i strateških investicija, Erdžan Galjuš je zamenik ministra u Ministarstvu za poljoprivredu, šumarstvo i ruralni razvoj“, navedeno je u saopštenju vlade.

Vlada je saopštila i da je Enis Kervan postavljen za zamenika ministra u Ministarstvu prosvete, nauke, tehnologije i inovacija, Hamza Balje je zamenik ministra u Ministarstvu infrastrukture i životne sredine, Sreten Trajković je zamenik ministra u Ministarstvu zdravlja, Jasmina Jovanović zamenica ministra Finansija i transfera i Milan Radojević je postavljen za zamenika ministra u Ministarstvu unutrašnjih poslova i javne uprave.

Kako se navodi, premijer Kurti poželeo je novim zamenicima ministara uspešan i kvalitetan rad i angažman.Ostale vesti

Engel: SAD doprinele krizi u Prištini
Američki kongresmen i jedan od najuticajnijih albanskih lobista u Vašingtonu Eliot Engel saglasan je da postoji više razloga zbog kojih Priština treba da ukine takse na srpske i proizvode iz BiH, ali smatra da su SAD ekonomskim sankcijama zbog neukidanje te mere doprinele političkoj krizi na Kosovu.
  • 28.03.2020
Promenjena odluka Vlade: Zabrana kretanja od 17 do 6h
Vlada Kosova izmenila je prethodno donetu odluku o zabrani kretanja, pa je od noćas stupila na snagu nova zabrana kretanja za građane i privatne automobile od 17 do 6 časova ujutru.
  • 28.03.2020
Specijalni izaslanik američkog predsednika za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel kaže da pitanje razmene teritorija nikada nije pomenuto u njegovom prisustvu i dodao da za njega lično to nije dobra opcija, prenosi Gazeta ekspres.
  • 28.03.2020
Lajčak specijalni predstavnik EU za Zapadni Balkan
Miroslav Lajčak je potvrđen za specijalnog predstavnika Evropske unije za dijalog između Srbije i Kosova te Zapadni Balkan.
  • 27.03.2020
Dogovor!?: Kovidno vreme i političko nevreme
Predsednik Kosova Hašim Tači je uveren da će se padom Kurtijeve vlade ubrzati proces postizanja trajnog rešenja za Kosovo, složili se u emisiji „Dogovor!?“ novinarka Violeta Oroši i politikolog Aljbinot Maljoku sa kojima je, umesto u studiju, autorka Zorica Vorgučić razgovarala putem Skajpa.
  • 27.03.2020
Američka administracija opredeljena je da sarađuje sa bilo kojom vladom Kosova koja bude formirana kroz ustavni proces, navodi se u zajedničkom saopštenju za medije specijalnog izaslanika Ričarda Grenela, ambasadora Filipa Kosneta i specijalnog predstavnika za Zapadni Balkan Metjua Palmera.
  • 26.03.2020