Vesti
Politika

Kurti i Osmani pozvali stranke na konsultacije oko izbora predsednika

Kandidat pokreta Samoopredeljenje za premijera Aljbin Kurti i kandidatkinja za predsednicu Kosova Vjosa Osmani poslali su pismo strankama koje će imati poslanike u novom sazivu kosovske skupštine kojim ih pozivaju na sastanak 15. marta kako bi razgovarali o izboru predsednika, prenosi RTS

Kurti i Osmani pozvali stranke na konsultacije oko izbora predsednika
Vjosa Osmani i Aljbin Kurti (Foto Tviter/Aljbin Kurti)

Predstavnik za medije pokreta Samoopredeljenje Arljind Mandžuka objavio je da su pozivi upućeni i političkim subjektima Srba i drugih manjinskih zajednica.

Samoopredeljenje je nominovalo Vjosu Osmani za novog predsednika.

Da bi kosovska skupština izabrala predsednika potreban je kvorum od dve trećine od 120 poslanika.

Pokret Samoopredeljenje, pobednik izbora održanih 14 februara nema polovičnu većinu.

Za podršku izbora kosovskog predsednika potrebna je podrška opozicionih stranaka.


Këto janë letrat që Kryetari Kurti dhe kandidatja për presidente Vjosa Osmani kanë nisur në drejtim të subjekteve politike. Po ashtu kjo letër i është dërguar edhe subjekteve politike nga komunitetet.

Posted by Arlind Manxhuka on Четвртак, 11. март 2021.Ostale vesti

Penzionerima 7. decembra još 20 evra, ostalim građanima dan kasnije
Penzioneri će prvi dobiti još 20 evra pomoći od države 7. decembra, dok će ostalim građanima ta pomoć biti isplaćena 8. i 9 decembra, najavio je ministar finansija Republike Srbije Siniša Mali.
  • 01.12.2021
Nemačka izdvojila milion evra za Kosovske bezbednosne snage
Ambasador Nemačke na Kosovu Jorn Rode saopštio je da je sa ministrom odbrane Armendom Mehajem potpisan sporazum vredan milion evra koji se odnosi na podršku Kosovskim bezbednosnim snagama (KBS).
  • 30.11.2021
Branimir Stojanović: Čestitam, ali naša borba traje!
Kanditat za gradonačelnika Gračanice Branimir Stojanović  koji je na oktobarskim loklanim izborima izgubio od Ljiljane Šubarić, čestitao je novoj predsednici opštine i odbornicima stupanje na dužnost. Podsetio ih je, međtuim, na veliku obavezu i odgovornost, ali i da "borba još uvek traje".
  • 30.11.2021
Milošević preuzeo dužnost predsednika opštine Novo Brdo

Novoizabrani predsednik opštine Novo Brdo Saša Milošević, ali i odbornici izabrani na lokalnim izborima održanim 17.oktobra, danas su stupili na dužnost.

  • 30.11.2021
Ljiljana Šubarić: Učiniću sve da dužnost obavljam časno i pošteno
Po polaganju zakletve i preuzimanju dužnosti predsednice Opštine Gračanica, Ljiljana Šubarić je poručila da će biti predsednica svih građana, bez obzira na političku, nacionalnu ili bilo koju drugu pripadnost. Ipak, naglasila je da će voditi politiku Srpske liste.
  • 30.11.2021
Sednica Predsedništva Skupštine Kosova odložena šesti put zaredom
Sednica Predsedništva Skupštine Kosova, koja je bila zakazana za danas, odložena je zbog nedostatka kvoruma, šesti put zaredom.
  • 30.11.2021