Vesti
Politika

Kurti i Mustafa stigli u Skupštinu, još jedan razgovor oko formiranja vlade

Lideri Samoopredeljenja i DSK, Aljbin Kurti i Isa Mustafa stigli su nešto posle 16.30 u Skupštinu Kosova kako bi nastavili razgovore oko formiranja vlade.
Kurti i Mustafa stigli u Skupštinu, još jedan razgovor oko formiranja vlade
Isa Mustafa i Aljbin Kurti (Foto Ekonomia Online)

Mustafa je neposredno pred početak sastanka, u pratnji potpredsednika stranke Ljutfi Hazirija, rekao da se nada da će danas postići koalicioni sporazum.

"Dogovorićemo se, posvećeni smo tome" rekao je Mustafa novinarima.

I predsednik Samoopredeljenja Aljbin Kurti stigao je u parlament, a prištinski mediji spekulišu da će, ukoliko Mustafa insistira na preuzimanju parlamenta, Kurti zauzvrat tražiti Ministarstvo unutrašnjih poslova, a Ministarstvo pravde prepustiti DSK-u.Ostale vesti

Lajčak i Bilčik razgovarali o dijalogu Beograda i Prištine

Specijalni predstavnik Evropske unije (EU) za dijalog Srbije i Kosova Miroslav Lajčak razgovarao je u ponedeljak u Bratislavi sa specijalnim izvestiocem Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimirom Bilčikom o dijalogu Beograda i Prištine i postignutom sporazumu u Ohridu.

  • 28.03.2023
Sunjog razgovarao sa predstavnicima manjinskih zajednica na Kosovu

Ambasador EU na Kosovu Tomaš Suniog sastao se sa predstavnicima manjinskih zajednica u Skupštini Kosova i Vladi, sa kojima je razgovarao o sporazumu za normalizaciju odnosa Srbije i Kosova.

  • 27.03.2023
Hil: Sporazum se tiče Kosova, a ne pitanja albanske manjine u Srbiji
Ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil izjavio je danas u Bujanovcu da se Briselski sporazum tiče Kosova, a ne pitanja manjina u Srbiji.
  • 27.03.2023
Skoplje i Tirana pozvali Beograd i Prištinu da primene dogovor iz Ohrida
Ministri spoljnih poslova Severne Makedonije i Albanije, Bujar Osmani i Olta Džačka, pozvali su danas Srbiju i Kosovo da bez odlaganja sprovedu dogovor koji su postigli u Ohridu.
  • 27.03.2023
EU poziva na mir i uzdržanost uoči organizovanja izbora na severu

Portparol Evropske unije (EU) Peter Stano je ocenio da se moraju obezbediti okolnosti za održavanje mirnog izbornog procesa 23. aprila na severu Kosova, te pozvao sve strane na uzdržanost.

  • 27.03.2023
Trajković: ZSO vodi ka nezavisnosti Kosova
Predsednik Srpskog nacionalnog foruma Momčilo Trajković rekao je u emisiji Slobodno srpski da srpskih političkih predstavnika u razgovoru o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine, kao i formiranju Zajednice srpskih opštine nema, jer su oni, kako je naveo, "inkorporisani od strane Aleksandra Vučića, koji preko svoje ispostave, Srpske liste, upravlja srpskim narodom i problemima".
  • 27.03.2023