Vesti
Politika

Kurti i Kamberi razgovarali o položaju Albanaca

Premijer Kosova Aljbin Kurti i šef poslaničke grupe "Ujedinjena dolina - SDA“ u Skupštini Srbije Šaip Kamberi razgovarali su o položaju Albanaca u Srbiji.
Kurti i Kamberi razgovarali o položaju Albanaca
Šaip Kamberi i Aljbin Kurti (Foto Klan Kosova)

Iz Vlade Kosova je saopšteno danas da je na sastanku razgovarano o pravima Albanaca koje ostvaruju preko Albanskog nacionalnog saveta.

„Kurti i Kamberi su takodje razgovarali o sastanku 15. juna u Briselu, predstojećem dijalogu izmedju Kosova i Srbije o statusu odnosa dve zemlje“, navedeno je u saopštenju.

Tema razgovora bila su „i dva samita lidera šest zemalja zapadnog Balkana, održana ovog meseca u Tirani i Beču“, dodala je Vlada Kosova.

Ističe se da je sastanak Kurtija s Kamberijem, koji je predsednik Partije za demokratsko delovanje (PDD) deo susreta koje kosovski premijer ima sa predstavnicima Albanaca iz Preševa, Medveđe i Bujanovca kako bi održao dobre odnose i saradnju na unapređenju njihovih prava.Ostale vesti

Rama: Glasao bih
Premijer Albanije Edi Rama izjavio je nakon sastanaka sa kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem u Elbasanu da će glasati "za" ujedinjenje sa Kosovom, kad god bude napravljen demokratski i miran referendum.
  • 26.11.2021
Lajčak razgovarao sa predstavnicima Kfora i Euleksa
Nakon sastanka sa političkim zvaničnicima Kosova specijalni predstavnik Evropske unije Miroslav Lajčak sastao se i sa visokim zvaničnicima misije Euleksa i Kfora.
  • 26.11.2021
Lajčak u Prištini: Cilj je rezultat u dijalogu
Specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak izjavio nakon sastanka sa premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem da radi na pripremi susreta sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, i da želi rezultat tog sastanka.
  • 26.11.2021
Mojsilović sa Kajarijem: KFOR-a da osigura bezbednost svih
Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović razgovarao je u Beogradu sa novim komandantom Kfora general-majorom Ferencom Kajarijem o bezbednosnoj situaciji na Kosovu.
  • 25.11.2021
Kurti: Uskoro naplata struje na severu
Kosovski premijer Aljbin Kurti rekao je danas da će građani koji žive u opštinama na severu Kosova vrlo brzo početi da plaćaju struju.
  • 25.11.2021
Gervala: Rat je ponovo pretnja Balkanu
"Moraju se preduzeti hrabri koraci protiv onih koji promovišu destabilizaciju susednih zemalja u regionu, kao što su Srbija i Rusija, delimično Kina, da bi se ublažila ova velika opasnost", rekla je ministarka spoljnih poslova i dijaspore Kosova Donika Gervala na sastanku Partnerske komisije na ministarskom nivou Američko-jadranske povelje (A5) koji se održava u Zagrebu.
  • 25.11.2021