Vesti
Politika

Kurti i Đukanović razgovarali o dijalogu i pandemiji

Vršilac dužnosti premijera Kosova Aljbin Kurti danas je razgovarao telefonom sa predsednikom Crne Gore Milom Dukanovićem, gde je posebna tema razgovora bila dijalog sa Srbijom.
Kurti i Đukanović razgovarali o dijalogu i pandemiji
Đukanović i Kurti (Foto Novosti)

Oni su razgovarali o borbi na suzbijanju pandemije koronavirusa, ekonomskom oporavku od posledica pandemije i dijalogu Beograda i Prištine.

Iz vladinog kabineta navode da je Kurti informisao Đukanovića o padu broja novozaraženih osoba i žrtvama koronavirusa.

Đukanović je čestitao Kurtiju na dobro obavljenom poslu na oba polja i obavestio ga da je u Crnoj Gori zvanično okončana pandemija Kovid 19.

Vlada je u saopštenju navela da je dijalog sa Srbijom takođe bila posebna tema razgovora.

Tom prilikom, premijer na dužnosti Aljbin Kurti, rekao da je za dobro pripremljen i principijelni dijalog, a ne za brzo rešenje, pod vođstvom EU i SAD, pri čemu se kako je naveo EU i SAD ne mogu zameniti ili isključiti.

Đukanović je naglasio da je proces dijaloga sa Srbijom jedan od ključnih faktora za stabilnost regiona i integraciju u EU.

Saglasio se da u regionu nema zamene za EU i SAD, i uverio Kurtija da će Crna Gora uvek biti iskren sused i da će blisko sarađivati sa Kosovom.Ostale vesti

Vučić i Hoti 12. jula u Briselu
Dijalog Beograda i Prištine pod pokroviteljstvom Evropske unije biće nastavljen u nedelju 12. jula, saopštila je Evropska komisija.
  • 06.07.2020
RIK objavio konačne rezultate izbora,u parlamentu sedam lista
Republička izborna komisija (RIK) usvojila je Izveštaj o ukupnim rezultatima izbora za narodne poslanike Narodne skupštine prema kome je u parlament ušlo sedam izbornih lista.
  • 05.07.2020
Bolton: Ideja o korekciji granice nije moja
Bivši savetnik američkog predsednika Donalda Trampa za nacionalnu bezbednost Džon Bolton izjavio je za albanski portal "Faksveb" da pitanje "korekcije granice" u dijalogu Beograda i Prištine nije bilo njegova ideja.
  • 05.07.2020
Vučić: Umoran sam od izjava iz Prištine
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da ako Albanci na nastavak dijaloga dolaze da bi pričali o međusobnom priznanju, onda je bolje da ni ne dolaze, jer on o tome neće da razgovara, te da ga interesuje samo Srbija.
  • 04.07.2020
Godfri: Vučić će uskoro imati sagovornika sa prištinske strane
Američki ambasador u Beogradu Entoni Godfri rekao je da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić uskoro imati sagovornika sa prištinske strane u dijalogu. On je istakao da sastanak u Beloj kući nije otkazan, već samo odložen.
  • 04.07.2020
Albanski premijer Edi Rama izjavio je da predsednik Srbije Aleksandar Vučić na "kraju mora da razgovara sa Kosovom" i da "nema šanse da pregovara sa Zapadom o Albancima".
  • 03.07.2020