Vesti
Politika

Kurti: Danonoćno radimo na formiranju nove vlade

Lider Samoopredeljenja Aljbin Kurti verifikovao je danas svoj mandat za poslanika u Skupštini Kosova i tom prilikom rekao da danonoćno rade na formiranju nove vlade, prenosi Koha.
Kurti: Danonoćno radimo na formiranju nove vlade
Aljbin Kurti (Foto RSE)

Lider Samoopredeljenja Aljbin Kurti rekao je da rade non-stop kako bi postigli dogovor sa DSK oko formiranja vlade. On nije rekao kada će biti drugog sastanka njega i Isa Mustafe, ali je rekao da je komunikacija svakodnevna.

"Dan i noć pokušavamo da postignemo dogovor o budućoj vladajućoj koaliciji. Ovi kontakti i sastanci su u toku i nastaviće se i u budućnosti. Saglasili smo se da imamo komunikaciju više puta tokom dana, kako bismo što pre realizovali koaliciju. Sve smo bliži, ali kada budemo imali konkretne rezultate, obavestićemo vas“, rekao je Kurti.

Kurti se danas registrovao kao poslanik u Skupštini Kosova.

Registracija novih poslanika sedmog saziva parlamenta Skupštine Kosova počela je od ponedeljka.Ostale vesti

Usvojen nacrt zakona o suzbijanju pandemije koronavirusa

Poslanici kosovske Skupštine izglasali su danas nacrt zakona o sprečavanju i suzbijanju pandemije Kovida-19.

  • 07.08.2020
Ako bude usvojen u svom trenutnom formatu, Zakon o vrednostima OVK će potkopati lokalne i međunarodne napore da dodatno jača poštovanje osnovnih prava na Кosovu, poruka je EU na najavljeno usvajanje ovog zakona u kosovskoj Skupštini.
  • 07.08.2020
„Postoji mogućnost obaranja vlade“
Poslanik Pokreta Samoopredeljenje, Redžep Seljimi, izjavio je da je ta stranka počela sa prikupljanjem potpisa za predlog izglasavanja nepoverenja Hotijevoj vladi,  te da imaju dovoljan broj glasova. Analitičari veruju da je obaranje vlade moguće.
  • 07.08.2020
Vučić o dijalogu: Hoćemo suštinske razgovore koji rešavaju probleme
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je, govoreći o dijalogu sa Prištinom, rekao da je Beograd želi da razgovori budu suštinski, a ne formalni i da oni rešavaju probleme.
  • 07.08.2020
Skupština Kosova danas razmatra zakon o OVK
Skupština Kosova će od 11 sati će razmatrati Nacrt zakona o prevenciji i borbi protiv kovida-19 na Kosovu i Nacrt zakona o zaštiti vrednosti borbe OVK, piše Koha.
  • 07.08.2020
Hiseni očekuje sporazum za 12 meseci ili neuspeh dijaloga
Koordinator kosovske vlade u dijalogu Skender Hiseni izjavio je da su zapadne sile pružile mogućnost Prištini i Beogradu da u narednih 12 meseci postignu sporazum ili će proces pomirenja potpuno da propadne.
  • 07.08.2020