Vesti
Politika

Kurti danas u Parizu sa Makronom

Aljbin Kurti će se danas sastati sa Emanuelom Makronom u Parizu, a tema o kojoj će razgovarati trebalo bi da bude dijalog Prištine i Beograda.
Kurti danas u Parizu sa Makronom
Aljbin Kurti (Foto Kim arhiva)

Kosovski premijer Aljbin Kurti sastaće se večeras sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom u Jelisejskoj palati, a očekuje se da će teme razgovora biti dijalog između Kosova i Srbije i perspektive Kosova u procesu evropskih integracija.

Takođe, očekuje se da će Kurti zatražiti od Makrona podršku za proces vizne liberalizacije.

Makron je pozvao Kurtija u posetu pre tri meseca, nakon što je pobedio na parlamentarnim izborima 14. februara.

Kurtiju je to prva poseta Parizu od stupanja na dužnost premijera.Ostale vesti

Članovi GI Narodno jedinstvo u Klokotu pristupili Srpskoj listi
Nijedan od tri kandidata za gradonačelnika Klokota, nije uspeo da osvoji dovoljan broj glasova u prvom krugu lokalnih izbora održanih u nedelju 17. oktobra. Kandidat GI Narodno jedinstvo Saša Mirković sa ostalim članovima svoje inicijative, danas je pristupio Srpskoj listi i pozvao svoje glasače da u sledećem krugu izbora svoj glas daju Srpskoj listi.
  • 21.10.2021
CIК: Ponavlja se prebrojavanje glasova na 23 biračka mesta
Centralna izborna komisija odlučila je da se ponovo prebroje glasovi sa 23 biračka mesta za lokalne izbore koji su održani 17. oktobra.
  • 21.10.2021
Održan prvi sastanak Radne grupe u Briselu
U Briselu je danas održan prvi, uvodni sastanak Radne grupe o pitanju registarskih tablica na nivou eksperata, na kome je diskutovano o modalitetu, tehničkim pitanjima i opštim principima rada Radne grupe, navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM. 
  • 21.10.2021

"Razgovora o Zajednici srpskih opština će biti i to već na sledećoj rundi dijaloga, kako je to jasno istakla i Evropska unija", ističe Petar Petković, šef Kancelarije za KiM.

  • 21.10.2021
Odalović: Priština ima maksimalističke zahteve

Generalni sekretar Narodne Skupštine Srbije Veljko Odalović je, gostujući u Jutarnjem programu RTS, rekao da je izveštaj Evropske komsije lepa vest, s obzirom na prošlogodišnji izveštaj koji je bio drugačiji, dosta negativniji.

  • 21.10.2021
Sastanak Radne grupe o slobodi kretanja u Briselu
Prvi sastanak Radne grube delegacija Beograda i Prištine nakon postignutog dogovora o prekidu blokade na Jarinju i Brnjaku i registarskim tablicama biće održan danas u Briselu.
  • 21.10.2021