Vesti
Politika

Kurti danas sa Boreljom i Stoltenbergom

Premijer Kosova Aljbin Kurti nastavlja danas posetu Briselu. Kako je predviđeno, Kurti će danas imati sastanak sa šefom evropske diplomatije Žozepom Boreljom i generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom.

Kurti danas sa Boreljom i Stoltenbergom
Aljbin Kurti (Foto Tviter)


Sastanak sa Boreljom dolazi dan nakon što je Kurti izjavio da neće učestvovati u dijalogu koji je zakazan za 11. maj u Briselu.

Kosovski premijer Aljbin Kurti sastao se sinoć i sa specijalnim izaslanikom za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom.

Kurti je na Tviteru napisao da se treba baviti "nerešenim pitanjima, a ne otvarati nova".

„Imao sam konstruktivnu diskusiju sa izaslanikom EU za dijalog Miroslavom Lajčakom. Ponovo sam potvrdio da dijalog mora biti principijelan i dobro pripremljen. Moraju biti prihvaćeni stvarnost i istina, mora postojati jednakost i treba se baviti nerešenim pitanjima a ne otvarati nova“, napisao je Kurti na Tviteru.

Na istoj društvenoj mreži oglasio se i Miroslav Lajačk. On kaže da je Kurtijeva poseta važna prilika za nastavak suštinskih i konstruktivnih razgovora od marta meseca, prenosi Kossev.

„Razgovarali smo o detaljima dijaloga i o našim očekivanjima kao delu Kosova na evropskom putu“, naveo je specijalni izaslanik Miroslav Lajčak ali nije naveo datum održavanja nove runde pregovora.

 Ostale vesti

Pasjane: Prekrečen grafit
Nedavno ispisani grafit posvećen Zajednici srpskih opština u Pasjanu kraj Gnjilana je prekrečen.
  • 25.09.2021
Kurti: Napadi u Zubinom Potoku i Zvečanu podstaknuti od Srbije
Kosovski premijer Aljbin Kurti saopštio je da preliminarni rezultati istrage ukazuju da je požar u zgradi u kojoj se nalazi Centar za registraciju vozila u Zubinom Potoku podmetnut. 
  • 25.09.2021
Brnabić: Nasilje nad Srbima na Kosovu kulminiralo, napadi u porastu
Premijerka Srbije Ana Brnabić je u Njujorku, u okviru 76. zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, ukazala da su fizička bezbednost i poštovanje ljudskih prava prema nealbanskom stanovništvu na Kosovu daleko od zadovoljavajućih.
  • 25.09.2021
Navodi da Kosovske bezbednosne snage (KBS) pripremaju vojne trupe za intervenciju na severu Kosova su potpuno neistiniti i imaju za cilj da dezinformišu javnost, objavilo je kosovsko ministarstvo odbrane.
  • 25.09.2021
Eskobar: Bez militarizacije, pitanja rešavati u Briselu
"Beograd i Priština treba da se uzdrže od štetne retorike, razgovaraju o pitanju registarskih tablica u Briselu i ne militarizuju trenutnu situaciju na granici", smatra novi izaslanik Stejt departmenta za zapadni Balkan Gabrijel Eskobar.
  • 25.09.2021
Rama: Ujedinjene nacije neće biti kompletne bez Kosova
Premijer Albanije Edi Rama pozvao je u Njujorku na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija sve da priznaju nezavisnost Kosova.
  • 25.09.2021