Vesti
Politika

Kurti će sutra na posao

Službenik kosovske vlade koji je bio "sumnjiv" na koronavirus testirao se i rezultat je negativan, pa će v.d. premijer Aljbin Kurti sutra, nakon što je rekao da ide u izolaciju jer je imao kontakt sa njim, biti na svom radnom mestu.
Kurti će sutra na posao
Vlada Kosova (Foto arhiva Kim)

„Danas je prvi dan kad neću ići na posao kao premijer. Zvaničnik Ministarstva za evropske integracije imao je blizak kontakt sa jednom od pozitivnih osoba. Čekamo rezultat testiranja“, napisao je ranije Kurti na Fejsbuku.

Međutim, ispostavilo se da taj službenik nije pozitivan na virus Kovid-19 i Kurti će sutra izaći iz samoizolacije.

Vest je za Kohu potvrdio portparol kosovske vlade Perparim Krieziu, uz podsećanje da su se i članovi vlade i službenici Ministarstva za evropske integracije samoizolovali zbog vesti da je jedan vladin zvaničnik možda pozitivan na koronavirus.

"Slučajevi poput današnjeg trebalo bi da nas pozovu na pažnju, brigu i sprovođenje mera", kazao je Krieziu.Ostale vesti

Hoti: Vrlo brzo ćemo ukloniti prepreke za nastavak dijaloga
Kosovski premijer Avdulah Hoti najavio je će "vrlo brzo" biti ukinute prepreke za obnavljanje dijaloga Beograda i Prištine, kao i da se početak razgovora može brzo očekivati - čim budu uklonjenje mere za kretanje, promet i putovanje.
  • 05.06.2020
Kurti: Borićemo se unutar i van Skupštine Kosova
Bivši kosovski premijer Aljbin Kurti izjavio je da je novoizabrana Vlada Kosova nezakonska i beskorisna. Kurti je u intervjuu za Radio Slobodna Evropa pojasnio da je odluka nezakonska, jer je izabrana na osnovu neustavne odluke Ustavnog suda Kosova.
  • 05.06.2020
Meta: Nastavak dijaloga BG i PR važan
Predsednik Albanije Iljir Meta smatra da je nastavak dijaloga Beograda i Prištine važan ne samo za normalizaciju odnosa i, kako je naveo,"međusobnog priznavanja" već i zbog "njihove budućnosti u Evropskoj uniji".
  • 05.06.2020
EU poziva kosovske vlasti da ukinu mere reciprociteta
Evropska unija zahteva da vlasti u Prištini preispitaju odluku prethodne vlade Aljbina Kurtija o reciprocitetu.
  • 05.06.2020
Jevtić: Obezbediti prevod za novinare srpskih medija
Ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić zatražio je danas na sednici Vlade Kosova da se srpskim medijama obezbedi prevod sa albanskog jezika.
  • 05.06.2020
Fabrici: Status kvo ne odgovara ni Beogradu, ni Prištini
Trenutna status kvo pozicija ne ide u korist ni Beogradu, ni Prištini, izjavio je danas šef Delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici i dodao da je utisak Unije da nova vlada u Prištini razume potrebu za obnavljanjem dijaloga, uz ocenu da Beograd pokazuje "jaku posvećenost" nastavku pregovora, prenosi Tanjug.
  • 05.06.2020