Vesti
Politika

Kurti će sutra na posao

Službenik kosovske vlade koji je bio "sumnjiv" na koronavirus testirao se i rezultat je negativan, pa će v.d. premijer Aljbin Kurti sutra, nakon što je rekao da ide u izolaciju jer je imao kontakt sa njim, biti na svom radnom mestu.
Kurti će sutra na posao
Vlada Kosova (Foto arhiva Kim)

„Danas je prvi dan kad neću ići na posao kao premijer. Zvaničnik Ministarstva za evropske integracije imao je blizak kontakt sa jednom od pozitivnih osoba. Čekamo rezultat testiranja“, napisao je ranije Kurti na Fejsbuku.

Međutim, ispostavilo se da taj službenik nije pozitivan na virus Kovid-19 i Kurti će sutra izaći iz samoizolacije.

Vest je za Kohu potvrdio portparol kosovske vlade Perparim Krieziu, uz podsećanje da su se i članovi vlade i službenici Ministarstva za evropske integracije samoizolovali zbog vesti da je jedan vladin zvaničnik možda pozitivan na koronavirus.

"Slučajevi poput današnjeg trebalo bi da nas pozovu na pažnju, brigu i sprovođenje mera", kazao je Krieziu.Ostale vesti

Hoti održao video konferenciju sa šefovima bezbednosnih institucija
Navodni ulazak srpske vojske na kosovsku teritoriju i zabrinutost koju su izrazili stanovnici koji žive uz administrativnu liniju na području Karačeva, naveli su šefa kosovske vlade Avdulaha Hotija da sazove telekonferenciju sa svim čelnicima bezbednosnih institucija na Kosovu.
  • 11.08.2020
Povlačenje sredstava iz Trusta od septembra, ali ne za sve?
Nacrt zakona o ekonomskom oporavku, koji između ostalog, predviđa i povlačenje 10% sredstava od ušteđevine iz Trusta, može stupiti na snagu u prvoj sedmici septembra, rečeno je nakon sastanka potpredsednika kosovske vlade Besnika Tahirija i direktora Penzijsko štednog fonda, Ardiana Zalija (Zalli), prenosi Klan Kosova.
  • 11.08.2020
Vulin: Priština želi da administrativna linija bude granica

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je da Priština želi da se kosovska policija nađe na administrativnoj liniji kako bi rekla da je to granica, što bi predstavljalo bezbednosnu pretnju.

  • 11.08.2020
Stubla: Vojska Srbije ušla na teritoriju Kosova

Ministarka spoljnih poslova i dijaspore u vladi Kosova Meljiza Haradinaj-Stubla izjavila je da se ulazak pripadnika Vojske Srbije i Žandarmerije 7. avgusta u selo Karačevo predstavlja kao sinhronizovana patrola, ali da je reč o zajedničkoj patroli KFOR-a i Vojske Srbije, za šta prema njenom mišljenju, niko nema mandat ili ovlašćenje.

  • 10.08.2020
Hadžiju: PS potrebno još 9 potpisa za zahtev za obaranje vlade

Pokret Samoopredeljenje najavio je u četvrtak da počinje sa prikupljanjem potpisa za podnošenje zahteva za izglasavanje nepoverenja vladi Avdulaha Hotija. Za sada imaju 31 od 40 potrebnih potpisa poslanika, što je ujedno i broj poslanika ovog pokreta u poslaničkoj grupi.

  • 09.08.2020
Avdulah Hoti:

Premijer Kosova Avdulah Hoti poručio je povodom patroliranja Vojske Srbije kod Kosovske Kamenice zajedno sa Kforom da su granice Kosova sigurne i da nema mesta za paniku.

  • 08.08.2020