Kurc traži od Trampa veće angažovanje oko Kosova

Austrijski kancelar Sebastijan Kurc zatražio je u razgovoru sa američkim predsednikom Donaldom Trampom u Vašingtonu veće angažovanje SAD u rešavanju kosovskog pitanja.

Podeli ovaj članak sa:
 • Kurc i Tramp (Foto EPA)

Austrija, istakao je Kurc u razgovoru sa novinarima, pozitivno gleda na dijalog predsednika Srbije Aleksandra Vučića i Hašima Tačija i podržala bi razmenu teritorija, iako se radi o škakljivoj temi.

"Ako se dve strane oko nečeg dogovore, Evropljani ne bi trebalo da im stoje na putu, a tako ni Amerikanci", poručio je Kurc.

On je preneo da je Tramp izrazio želju da Austrija poveća budžet za vojsku, a Kurc mu je jasno stavio do znanja da Beč poštuje njegov stav, ali da Beč svoja budžetska pitanja sam rešava.

Kurc je priznao da Austrija ima manje izdatke za svoju odbranu od drugih država, ali ,što se tiče učešća u međunarodnim mirovnim misijama, natprosečno je zastupljena.

"Verujem da u suštini američka administracija ima interes za dobrim odnosima, ali u mnogim pitanjima smo različitih mišljenja", opisao je razgovor sa Trampom.

Ostale vesti

 • Vučić: Jedna iskra da zapali region

  Vučić: Jedna iskra da zapali region

  Svaki dan odlaganja rešenja za Kosovo je stvaranje uslova da jedna iskra zapali ceo region, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u intervjuu agenciji Rojters.

 • Sporazum ili razmena neprihvatljiva ponuda

  Sporazum ili razmena neprihvatljiva ponuda

  Komentarišući nedavno objavljen izveštaj Stejt Departmenta o stanju ljudskih prava na Kosovu, u kojem se vlasti u Prištini kritikuju zbog nasilja nad povratnicima, uzurpirane imovine i slabih rezultata u procesu povratka raseljenih, Nenad Radosavljević, koji je po dolasku mirovne misije bio savetnik za povratak Specijalnog izaslanika Generalnog sekretara Ujedinjenih nacija na Kosovu, ne očekuje nikakve bitne promene na terenu i eventualno bolji odnos prema povratnicima.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane