Vesti
Politika

Ksenija Božović i Tihomir Dimić zamenici ministara, Emil Radončić savetnik

Prošlo je više od 140 dana od izglasavanja vlade Kurti 2, ali kosovski premijer, Aljbin Kurti, još uvek nije obavio posao imenovanja zamenika ministara.
Ksenija Božović i Tihomir Dimić zamenici ministara, Emil Radončić savetnik
Sednica Vlade Kosova (Foto Ekonomia online)

Gazeta Sinjali saznaje da je Kurti sinoć imenovao tri nova zamenika ministra u Ministarstvu industrije, preduzetništva i trgovine.

Tihomir Dimić imenovan je za zamenika ministra u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja, dok je Ksenija Božović imenovana za zamenicu ministra u Ministarstvu ekonomije.

Poslanica Duda Balje objavila je fotografiju o tome i da je Hajdari imenovala novog savetnika, Emila Radončića, koji dolazi iz Baljine stranke.

Do sada je Kurti imenovao 28 zamenika ministara u svim resorima.

Ksenija Božović bila je najbliža saradnica Olivera Ivanovića, a godinu i po dana od atentata na njega, pred vanredne kosovske oktobarske izbore je i zvanično podržala Srpsku listu i Aleksandra Vučića.Ostale vesti

Pahor stigao u Prištinu
U Predsedništvu Kosova počeo je sastanka predsednice Vjose Osmani i predsednika Slovenije Boruta Paroha. 
  • 29.11.2021
Vučić: Srbija ne treba da prizna Kosovo
"Srbija ne treba da prizna samoproglašenu nezavisnost Kosova, već treba da se bori koliko je moguće politički i da čuva mir, da zemlja ide napred, da bi mogla jasno da kaže sve što danas može da kaže", izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
  • 29.11.2021
Diplomatske misije u Prištini upozorile na oprez zbog mogućih napada

Diplomatske misije u Prištini upozorile su svoje osoblje da izbegavaju gužve i velike tržne centre jer, prema njihovim saznanjima, postoji rizik od mogućeg napada do 30. novembra.

  • 28.11.2021
Odbijen zahtev kosovskih ministara da posete Preševsku dolinu
Srbija je rano jutros odbila zahtev kosovskih ministara da posete Medveđu, Bujanovac i Preševo. Ministri Ljiburn Aljiu, Hekuran Murati, Arberie Nagavci i Hajrula Čeku podneli su zahtev zu posetu 27. i 28. novembra.
  • 27.11.2021
Rama: Glasao bih
Premijer Albanije Edi Rama izjavio je nakon sastanaka sa kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem u Elbasanu da će glasati "za" ujedinjenje sa Kosovom, kad god bude napravljen demokratski i miran referendum.
  • 26.11.2021
Lajčak razgovarao sa predstavnicima Kfora i Euleksa
Nakon sastanka sa političkim zvaničnicima Kosova specijalni predstavnik Evropske unije Miroslav Lajčak sastao se i sa visokim zvaničnicima misije Euleksa i Kfora.
  • 26.11.2021