Vesti
Politika

Krueziu: U Briselu sutra sa Srbijom samo o nestalima

Portparol kosovske Vlade Perparim Krueziu najavio je da će delegacija Kosova sutra u Briselu na sastanku sa predstavnicima EU razgovarati o primeni postignutih sporazuma o energetici, registarskim tablicama i o nestalima, a da će na trilateralnom sastanku tema biti pitanje nestalih, jer je samo o njoj postignuta saglasnost.

Krueziu: U Briselu sutra sa Srbijom samo o nestalima
Sedište EU u Briselu (Foto Kim arhiva)

"Naredni bilateralni i trilateralni sastanci u okviru procesa dijaloga, na kojima će učestvovati potpredsednik vlade Besnik Bisljimi, očekuju se sutra i prekosutra, odnosno 7. i 8. septembra“, rekao je Krieziu za Kosovapres, prenosi Reporteri.

On je istakao da će se na bilateralnom sastanku (sa predstavnicima EU) razgovarati o implementaciji postignutih sporazuma o energetici, registarskim tablicama i o nestalima.

"Na trilaterali razgovaraćemo samo o pitanju nestalih, kao o jedinoj temi oko koje smo se saglasili", rekao je Krueziu.Ostale vesti

Kurti: Sledeći sastanak sa Vučićem možda sledeće sedmice, zavisi od EU
Premijer Kosova Aljbin Kurti izjavio je da bi sledeći sastanak sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem mogao biti održan u drugoj sedmici decembra.
  • 05.12.2021
Šib: Naš stav prema Kosovu ostaje nepromenjen
Ambasador Nemačke u Srbiji Tomas Šib izjavio je da je potrebno da „sve što je za sada dogovoreno u okviru dijaloga u Briselu mora i da se ‘implementira’“, navodeći da „to važi kako za Zajednicu srpskih opština, tako i za pitanje energetike“.
  • 05.12.2021
Pokret vera, nada, ljubav blokirao prelaz Merdare

Oko 50 članova Pokreta vera, nada, ljubav blokiralo je danas u podne administrativni prelaz Merdare, javlja Beta.

  • 04.12.2021
Kurti i Eskobar razgovarali o dijalogu sa Srbijom
Premijer Kosova Albin Kurti saopštio je da je imao telefonski razgovor sa zamenikom pomoćnika američkog državnog sekretara za Evropu i Evroaziju Gabrijelom Eskobarom, sa kojima je razgovarano o posvećenosti Kosova principijelnom dijalogu sa Srbijom koji vodi ka pravno obavezujućem sporazumu.
  • 04.12.2021
Trajković: Plaćam cenu, ali neću odustati
Nakon što je u avgustu odbačena tužba Milana Radoičića protiv Rade Trajković za povredu ugleda i časti, juče je Drugi Osnovni sud u Beogradu odbacio i tužbu načelnika Uprave BIA za kriminal i terorizam Bojana Dimića. Trajkovićeva je tužena nakon gostovanja u "Utisku nedelje" 2019. godine, gde je govorila o ubistvu lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića.
  • 03.12.2021
Mustafa: ZSO ne može da se izbegne

Formiranje Zajednice srpskih opština je obaveza Kosova koja ne može da se izbegne, kazao je za KTV bivši kosovski premijer Isa Mustafa.

  • 03.12.2021