Vesti
Politika

Krueziju posle odlaska novinara: Interes javnosti nije bio na prvom mestu

Nakon što su novinari napustili Vladu Kosova posle sat vremena čekanja na press konferenciju dvoje ministara, oglasio se portparol ove institucije izrazivši žaljenje zbog onoga što se desilo.
Krueziju posle odlaska novinara: Interes javnosti nije bio na prvom mestu
Perparim Krueziu (Foto Gazeta 10)

Perparim Krueziju, portparol Vlade Kosova, nakon odlaska medijskih ekipa ističe da "danas interes javnosti nije stavljen na prvo mesto".

"Izražavamo žaljenje zbog onoga što se danas desilo. Kašnjenje početka konferencije je bilo razumljivo pošto je, nakon što je sednica Vlade zaključena, održan interni sastanak kabineta. Održavanje konferencije nakon sastanka Vlade je unapred najavljeno", naveo je on.

Krueziju je dodao da "uz svo poštovanje prema medijskim radnicima koji su bili prisutni u zgradi Vlade", čvrsto veruje "da se ova situacija mogla izbeći".

"Konferencije za medije nakon sednice Vlade interesuju javnost. Danas nije bilo konferencije za novinare jer javni interes nije bio na prvom mestu", zaključio je on u svojoj objavi na Fejsbuku.

Podsetimo, prisutni novinari srpskih i albanskih redakcija napustili su konferencijsku salu nakon sat vremena čekanja ministarke obrazovanja Arberije Nagavci i ministra finansija Hekurana Muratija.

 Ostale vesti

Dodik: Ako odbijamo francusko-nemački predlog, moramo to učiniti svi zajedno
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da odluku o francusko-nemačkom sporazumu za Kosovo moraju doneti zajedno vlast i opozicija u Srbiji, ali i srpsko društvo u celini.
  • 29.01.2023
Vučić: Srbija želi dijalog i kompromis
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je da Srbija želi dijalog i kompromis, ali da ima svoje principe i očekivanja.
  • 29.01.2023
Karen Donfrid: Kosovo i Srbija treba da urade težak posao

Pomoćnica američkog državnog sekretara za Evropu i Evroaziju Karen Donfrid izjavila je da Kosovo i Srbija moraju da donesu teške odluke, a da SAD i EU žele da im pomognu i podrže ih u tome.

  • 29.01.2023
Eksproprijacija u Leposaviću povećala strah Srba, da li niče nova baza policije
Zabrinutost građana na severu Kosova i Metohije povećana je, pošto je Vlada Kosova odlučila da sprovede eksproprijaciju velike zemljišne parcele na području opštine Leposavić, sa srpskom većinom. Građani veruju da se iza "infrastrukturnog projekta" krije gradnja još jedne baze kosovske policije.
  • 28.01.2023
Kurti: Ne vidim potrebu osnivanja ZSO, nema adekvatnih argumenata

Premijer Kosova Aljbin Kurti rekao je da od 18. avgusta prošle godine traju zvanični pregovori o konačnom sporazumu Kosova i Srbije. On je u intervjuu za RTK 2 istakao da veruje da je predlog evropskog sporazuma dobra osnova i da je spreman da razgovara o sporazumima postignutim u Briselu, ali da za osnivanje Zajednice srpskih opština nije dobio adekvatan argument.

  • 28.01.2023
Zajedničko obraćanje dela opozicije ispred Predsedništva povodom plana za KiM
Deo opozicije i opozicionih poslanika organizovali su ispred zgrade Predsedništva Srbije u Beogradu skup koji su nazvali "Zajedničko obraćanje povodom novog zapadnog ultimatuma o KiM". 
  • 28.01.2023