Vesti
Politika

Krueziju posle odlaska novinara: Interes javnosti nije bio na prvom mestu

Nakon što su novinari napustili Vladu Kosova posle sat vremena čekanja na press konferenciju dvoje ministara, oglasio se portparol ove institucije izrazivši žaljenje zbog onoga što se desilo.
Krueziju posle odlaska novinara: Interes javnosti nije bio na prvom mestu
Perparim Krueziu (Foto Gazeta 10)

Perparim Krueziju, portparol Vlade Kosova, nakon odlaska medijskih ekipa ističe da "danas interes javnosti nije stavljen na prvo mesto".

"Izražavamo žaljenje zbog onoga što se danas desilo. Kašnjenje početka konferencije je bilo razumljivo pošto je, nakon što je sednica Vlade zaključena, održan interni sastanak kabineta. Održavanje konferencije nakon sastanka Vlade je unapred najavljeno", naveo je on.

Krueziju je dodao da "uz svo poštovanje prema medijskim radnicima koji su bili prisutni u zgradi Vlade", čvrsto veruje "da se ova situacija mogla izbeći".

"Konferencije za medije nakon sednice Vlade interesuju javnost. Danas nije bilo konferencije za novinare jer javni interes nije bio na prvom mestu", zaključio je on u svojoj objavi na Fejsbuku.

Podsetimo, prisutni novinari srpskih i albanskih redakcija napustili su konferencijsku salu nakon sat vremena čekanja ministarke obrazovanja Arberije Nagavci i ministra finansija Hekurana Muratija.

 Ostale vesti

Lutovac: Ono što se desilo u Banjskoj je tektonski poremećaj na političkoj sceni Srbije
Predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac rekao je da je ono što se desilo 24. septembra u Banjskoj, na severu Kosova, tektonski poremećaj na političkoj sceni Srbije.
  • 04.10.2023
Džejms O’Brajen pomoćnik državnog sekretara za Evropu i Evroaziju
Američki Senat je potvrdio imenovanje Džejmsa O’ Brajena za pomoćnika državnog sekretara Blinkena za Evropu i Evroaziju.
  • 04.10.2023
Ambasador SAD: Treba nam vremena da razumemo šta se dogodilo u Banjskoj
"Znamo više nego što smo znali, ali još uvek saznajemo stvari o tome, to zahteva vreme. Okolnosti su bile komplikovane i trebaće nam neko vreme da razumemo sve posebnosti. Ali, ne verujemo da je ovo bila spontana stvar, rekao je ambasador SAD na Kosovu Džefri Hovenijer komentarišući tragične događaje u Banjskoj od 24. septembra.
  • 04.10.2023
Berbokova insistira na deeskalaciji na Kosovu
Nemačka ministarka spoljnih poslova Analena Berbok ponovo se zauzela za deeskalaciju napetosti između Kosova i Srbije.
  • 04.10.2023
Osmani: Sa evropskim liderima u Granadi o bezbednosnim izazovima na Kosovu
Predsednica Kosova Vjosa Osmani otputovala je u Španiju na predstojeći susret lidera Evropske unije u Granadi, gde će sa zvaničnicima razgovarati o bezbednosnim izazovima na Kosovu nakon događaja u Banjskoj.
  • 04.10.2023
Šefica Unmika u Beogradu: Potrebna transparentnost u istrazi Banjske
Specijalna predstavnica generalnog sekretara Ujedinjenih nacija i šefica UNMIK-a Karolina Zijade je tokom boravka u Beogradu pozvala na transparentnost u istragama i odgovornosti u vezi sa događajima od 24. septembra u Banjskoj.
  • 04.10.2023