Vesti
Politika

Krueziju osuđen zbog ubistva

Veće sudija iz Osnovnog suda u Prizrenu danas je osudilo Nezira Kruezijua na 11 godina zatvora zbog ubistva i pokušaja ubistva, saopštio je EULEKS.

Krueziju je 2. februara 2011. u Prizrenu ubio 25-godišnju osobu i ranio oca žrtve, “sa namerom dag a ubije, što je dovelo do lakših telesnih povreda“, kaže se u saopštenju.

Na slučaj je radio mešoviti tim sastavljen od međunarodnog tužioca i državnog tužioca iz Osnovnog tužilaštva, zajedno sa Policijom Kosova.

Odbijene žalbe na meru sudskog pritvora

Apelacioni sud, u veću sastavljenom od lokalnih i međunarodnih sudija, odbio je sedam žalbi advokata odbrane protiv izrečene mere o produžetku sudskog pritvora i zahteve za određivanje kućnog pritvora za optužene u slučaju ratnog zločina.  
 
Sud je odbacio žalbe kao neosnovane i neutemeljene i potvrdio presudu predsedavajućeg pretresnog sudije Osnovnog suda u Mitrovici o produžetku sudskog pritvora, donetu 22. novembra 2013. godine.Ostale vesti

CIK: Izborna kampanja za drugi krug izbora trajaće pet dana
CIK je usvojio operativni plan za organizaciju drugog kruga izbora za gradonačelnike opština na Kosovu i odlučio da izborna kampanja traje pet dana, od 8. do 12. novembra, saopštio je portparol CIK-a Valjmir Elezi.
  • 22.10.2021
Osmani: Dva ruska zvaničnika proglašena personama non grata
"Dva zvaničnika Kancelarije za vezu Ruske Federacije na Kosovu proglašena su personama non grata zbog njihove štetne aktivnosti koja je narušila nacionalnu bezbednost i ustavni poredak Kosova", navodi se u objavi na Fejsbuku predsednice Kosova Vjose Osmani.
  • 22.10.2021
Petković i Ajgner o položaju Srba i dijalogu BG i PR
O položaju srpskog naroda na Kosovu, problemima sa kojima se svakodnevno susreću, nastavku dijaloga Beograda i Prištine, danas su razgovarali direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković i specijalni poverenik za Zapadni Balkan Saveznog ministarstva za evropske i međunarodne poslove Republike Austrije Johanes Ajgner.
  • 22.10.2021
Vlast i opozicija na Kosovu: Cilj dijaloga međusobno priznanje sa Srbijom
Status kvo u kojem se nalazi briselski dijalog ne odgovara nijednoj strani, a ponajmanje Kosovu koji je najveći gubitnik, posebno u vidu priznanja nezavisnosti, navodi Kosovski demorkatski institutu (KDI) u svom najnovijem izveštaju. O ovom dokumentu, ali i o budućnosti dijaloga Kosova i Srbije govorili su predstavnici najjačih političkih partija na Kosovu.
  • 22.10.2021
Članovi GI Narodno jedinstvo u Klokotu pristupili Srpskoj listi
Nijedan od tri kandidata za gradonačelnika Klokota, nije uspeo da osvoji dovoljan broj glasova u prvom krugu lokalnih izbora održanih u nedelju 17. oktobra. Kandidat GI Narodno jedinstvo Saša Mirković sa ostalim članovima svoje inicijative, danas je pristupio Srpskoj listi i pozvao svoje glasače da u sledećem krugu izbora svoj glas daju Srpskoj listi.
  • 21.10.2021
CIК: Ponavlja se prebrojavanje glasova na 23 biračka mesta
Centralna izborna komisija odlučila je da se ponovo prebroje glasovi sa 23 biračka mesta za lokalne izbore koji su održani 17. oktobra.
  • 21.10.2021