Vesti
Politika

Krieziu: Sastanak Bisljimija i Petkovića očekuje se sledeće nedelje

Očekuje se da će se glavni pregovarači u briselskom dijalogu Besnik Bisljimi i Petar Petković sastati sledeće nedelje, naveo je za Kosova press portparol Vlade Kosova Perparim Krieziu.

Krieziu: Sastanak Bisljimija i Petkovića očekuje se sledeće nedelje
Brisel, sedište EK (Foto Kim arhiva)

Krieziu navodi da je kosovska strana spremna za političke sastanke na visokom nivou, ali da oni moraju da budu unapred dogovoreni, sa jasnim dnevnim redom i suštinskim temama.

„Sastanke saziva i organizuje posrednik u ovom procesu. Međutim, oni bi trebalo da budu unapred dogovoreni, sa jasnim dnevnim redom i suštinskim temama. Mi smo dosledno pokazivali spremnost za ovakve susrete. Što se tiče sastanka na nivou glavnih pregovarača, očekuje se da će se zamenik premijera Bisljimi i Petković sastati sledeće nedelje“, naveo je Krieziu.

Očekuje se da će dva glavna pregovarača razgovarati o novom sporazumu o registarskim tablicama.Ostale vesti

Fejzulahu: ’’Elektrosever’’ nema pravo da nudi cene koje su ispod tržišnih
Predsednik odbora Regulatorne kancelarije za energetiku, Imer Fejzulahu, rekao je da kompanija "Elektrosever" nema pravo da svojim potrošačima nudi struju po cenama koje su ispod tržišnih, te da ukoliko do toga dođe - pomenutoj firmi može biti oduzeta dozvola za rad.
  • 25.06.2022
Vučić: Situacija sve komplikovanija
Srbija nastavlja evropski put, iako mnogo toga treba uraditi do decembra, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je istakao da je Evropa u ratu sa Rusijom i da "Balkan suštinski nije bio tema" u četvrtak u Briselu.
  • 25.06.2022
Kurti: Ne možemo da priznamo Srbiju koja ne priznaje Kosovo

Premijer Kosova Aljbin Kurti je u intervjuu za američki Vašington post rekao da ne može da prizna Srbiju dok ona ne prizna Kosovo pa je stoga potrebno međusobno priznanje.

  • 25.06.2022
Abazović: Otvoreni Balkan je potreban
Premijer Crne Gore Dritan Abazović izjavio je da ima pozitivan stav prema inicijativi Otvoreni Balkan, jer je regionalna saradanja potrebna državama regiona i ubrzava proces evropskih integracija.
  • 25.06.2022
Fon Kramon: Zapadni Balkan bez dobitka
Poslanica Evropskog parlamenta iz redova Zelenih Viola fon Kramon ocenila je da su razgovori sa liderima Zapadnog Balkana u četvrtak u Briselu bili "potpunih neuspeh", a da slab rezultat može da obraduje samo ruskog predsednika Vladimira Putina.
  • 25.06.2022
„Ovo nije protest protiv plaćanja struje, već protiv tajnih dogovora“
Građanska inicijativa "Srpski opstanak" organizovala je u centru Kosovske Mitrovice protest zbog sporazuma o energetici koji je pre nekoliko dana potpisan u Briselu od strane delegacija Beograda i Prištine, navodeći da je isti sklopljen bez dozvole i saglasnosti naroda koji živi na severu Kosova.
  • 24.06.2022