Vesti
Politika

“Krajnji rok da se počinioci uhapse”

Na Milovana Ribaća iz sela Drsnik u Opštini Klina juče je pucano dok je radio u polju. Dalibor Jevtić osuđuje napad.
“Krajnji rok da se počinioci uhapse”
Dalibor Jevtić (Foto Kim)

“Još jedan u nizu incidenata na Srbe, ovog puta ponovo u selu Drsnik kod Kline obistinjuje moju zebnju, koju sam preneo u otvorenom pismu komandiru policije u Klini, da je krajnji rok da se počinioci uhapse i adekvatno kazne, kao i da se njihova imena objave u svim medijima, jer će se incidenti ako do toga ne dođe nastaviti.”

Jevtić istče da je Opština Klina kada su incidenti na Srbe u pitanju jedan od najosetljivijih dela Kosova.

“Samo pukom srećom izbegnuta je tragedija u kojoj čovek može da izgubi ono najvrednije, a to je ljudski život. Odgovor na otovreno pismo još nisam dobio, ali to ne znači da ću prestati sa borbom za povratak i povratnike, ne samo kroz institucije Kosova, nego i putem međunarodnih institucija”, rekao je Jevtić.

Ministar za zajednice i povratak kaže da će iskoristiću boravak u Vašingotnu da ukaže na problem sa kojima se suočavaju Srbi na Kosovu.
 Ostale vesti

Otvorene granice između Kosova i Albanije vikendom tokom letnje sezone
Danas je počela primena sporazuma između Kosova i Albanije koji je dogovoren na poslednjem sastanku dve vlade, a odnosi se na potpuno otvaranje granice u vreme vikenda tokom letnje sezone.
  • 25.06.2022
Fejzulahu: ’’Elektrosever’’ nema pravo da nudi cene koje su ispod tržišnih
Predsednik odbora Regulatorne kancelarije za energetiku, Imer Fejzulahu, rekao je da kompanija "Elektrosever" nema pravo da svojim potrošačima nudi struju po cenama koje su ispod tržišnih, te da ukoliko do toga dođe - pomenutoj firmi može biti oduzeta dozvola za rad.
  • 25.06.2022
Vučić: Situacija sve komplikovanija
Srbija nastavlja evropski put, iako mnogo toga treba uraditi do decembra, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je istakao da je Evropa u ratu sa Rusijom i da "Balkan suštinski nije bio tema" u četvrtak u Briselu.
  • 25.06.2022
Kurti: Ne možemo da priznamo Srbiju koja ne priznaje Kosovo

Premijer Kosova Aljbin Kurti je u intervjuu za američki Vašington post rekao da ne može da prizna Srbiju dok ona ne prizna Kosovo pa je stoga potrebno međusobno priznanje.

  • 25.06.2022
Abazović: Otvoreni Balkan je potreban
Premijer Crne Gore Dritan Abazović izjavio je da ima pozitivan stav prema inicijativi Otvoreni Balkan, jer je regionalna saradanja potrebna državama regiona i ubrzava proces evropskih integracija.
  • 25.06.2022
Fon Kramon: Zapadni Balkan bez dobitka
Poslanica Evropskog parlamenta iz redova Zelenih Viola fon Kramon ocenila je da su razgovori sa liderima Zapadnog Balkana u četvrtak u Briselu bili "potpunih neuspeh", a da slab rezultat može da obraduje samo ruskog predsednika Vladimira Putina.
  • 25.06.2022