Vesti
Politika

KP: Završena akcija, uhapšeno osam lica

Policijska akcija u cilju sprečavanja krijumčarenja sprovedena u regionu Prištine, Peći, Južne i Severne Mitrovice je završena. Tom prilikom uhašeno je osam lica.
KP: Završena akcija, uhapšeno osam lica
Kosovska policija u Zvečanu (Foto Kim)

Nakon završene akcije, šestorici policijskih službenika su nanete telesne povrede, petorici policajaca albanske i jednom srpske nacionalnosti. Prema prvim početnim informacijama, tokom napada na policijske službenike jedna osoba je povređena.

Kako se navodi u saopštenju policije do sada je uhapšeno i privedeno osam osoba: R. K. (1957) muškarac albanske nacionalnosti iz Peći, A. K. (1979) Albanac iz Prištine. M.N. (1990), I.Z. (1982) i A.D. (1995) muškarci albanske nacionalnosti iz Južne Mitrovice. Uhapšne je M. Dž. (1958) Bosanac iz Severne Mitrovice, I. H. (1975) Albanac iz Severne Mitrovice, kao i M. L. (1978) Srbin iz Severne Mitrovice.

Takođe, zaplenjena je i razna švercovana roba vredna više stotina hiljada evra koja će služiti kao materijalni dokaz.

"Policijska operacija je završena, situacija u severnom delu Mitrovice se smirila. Dalje policijske akcije će se sprovoditi u saradnji i koordinaciji sa Carinom Kosova i pravosudnim organima", zaključuje se u saopštenju Kosovske policije.

 Ostale vesti

Odalović: Priština ima maksimalističke zahteve

Generalni sekretar Narodne Skupštine Srbije Veljko Odalović je, gostujući u Jutarnjem programu RTS, rekao da je izveštaj Evropske komsije lepa vest, s obzirom na prošlogodišnji izveštaj koji je bio drugačiji, dosta negativniji.

  • 21.10.2021
Sastanak Radne grupe o slobodi kretanja u Briselu
Prvi sastanak Radne grube delegacija Beograda i Prištine nakon postignutog dogovora o prekidu blokade na Jarinju i Brnjaku i registarskim tablicama biće održan danas u Briselu.
  • 21.10.2021
CIK sutra odlučuje o ponovnom prebrojavanju glasova

Centralna izborna komisija (CIK) odlučiće u četvrtak da li će doći do ponovnog brojanja glasova.

  • 20.10.2021
“Blag izveštaj EK, traže se opravdanja za kosovske vlasti”
Evopska komisija je u poslednjem izveštaju o Kosovu bila vrlo nežna prema kosovskim institucijama, ne želeći da im povredi političku sujetu, smatraju poznavaoci kosovskih prilika. Miodrag Marinković zamera evropskim zvaničnicima to što su bili vrlo blagi, ocenjujući bezbednosnu situaciju stabilnom. Tanja Vujisić kaže da nije potreban izveštaj EK da podseća Prištinu na ispunjene obaveze iz Briselskog sporazuma.
  • 20.10.2021
Stano: Cilj Radne grupe da se nađe trajno rešenje za tablice

Prvi sastanak Radne grupe, koja bi trebalo da se bavi rešavanjem spora Beograda i Prištine oko registarskih tablica biće održan sutra u Briselu, potvrdio je za Tanjug portparol EU, Peter Stano. "Cilj radne grupe je da se nađe trajeno rešenje za ovo pitanje", kazao je on.

  • 20.10.2021
Izveštaj EK o Kosovu: Godina političke nestabilnosti
Period od oktobra 2020. do oktobra 2021. godine na Kosovu obeležila je politička nestabilnost, a zakonodavne aktivnosti bile su ograničene uključujući i napore u reformama u vezi sa Evropskom unijom, navodi se u izveštaju Evropske komisije (EK) o Kosovu.
  • 19.10.2021