Kozarev: Zabrinutost od mogućih tenzija

Zamenik direktora Kanacelarije za KiM, Dušan Kozarev, ponovio je da je pred Srbijom ali i Srbima na Kosovu težak mesec jer, kako kaže, postoje najave da će se na Dan albanske zastave 28. novembra formirati vojska Kosova. Dodao je da postoji zabrinutost od mogućih tenzija.

Podeli ovaj članak sa:
 • Dušan Kozarev (Foto Kim)

Zamenik direktor Kanacelarije za KiM Dušan Kozarev istakao je da postoji velika zabrinutost od mogućih tenzija u narednom periodu.

“Ne možemo da ne budemo zabrinuti od mogućih tenzija, od mogućih negativnih posledica. Mi ćemo učiniti sve da nidočega negativnog ne dođe kao posledica toga, ali svakako nije dobro ni za atmosferu“, kazao je on danas u Gračanici.

Komentarišući najavu kosovskog parlamenta o usvajanja Rezolucija o dijalogu sa Srbijom, Kozarev je istakao da je Srbija uprkos svemu privržena dijalogu sa Prištinom, te da je opredeljena za mir i kompromis.

“Da li je takva atmosfera u Prištini među Albancima može da bude veliko pitanje, ali verujemo i radimo na tome da sve ovo čemu smo pričali što su vrednosti kojih se držimo godina unazada, koje su se poštovale i davale rezultate kroz dijalog i traženja i pronalaženja rešenja za svakodnevne probleme građana. Otkad Priština ne želi da primeni dogovore, evo već pet ipo godina nema ni zajednice Srpskih opština kojom se obavezala Briselskim sporazumom, koristi za neka unutrašanja politička pitanja deo albanskoh poltičkog korpusa u Prištini, nešto što je mnogo važnije i trebalo bi da bude mnogo iznad tog nivoa unutrašnjih političkih borbi“, zaključio je Kozarev.

Ostale vesti

 • Posmatrači EU: Izbori prilika da Kosovo pokaže posvećenost demokratiji

  Posmatrači EU: Izbori prilika da Kosovo pokaže posvećenost demokratiji

  Posmatračka misija Evropske Unije predstavila je danas svoj tim koji će nadgledati novi izborni proces na Kosovu. Preporuke se ne razliku previše od onih koje je misija iznela pre dve godine, pred lokalne izbore. Zahteva se transparentan, demokratski proces u kojem će građani izraziti slobodnu volju. Od političara se traži da ne vrše pritisak na birače, niti da koriste zapaljiv govor tokom kampanje.

 • Blic: Vučić i Merkel u Njujorku o Kosovu

  Blic: Vučić i Merkel u Njujorku o Kosovu

  Najznačajnija tema bilateralnog susreta, koji je sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem tražila nemačka kancelarka Angela Merkel, biće dijalog Beograda i Prištine nakon vakuuma nastalog pošto je raspuštena kosovska vlada, piše današnji “Blic”.

 • Kupovina glasova ili redovna procedura ministarstva

  Kupovina glasova ili redovna procedura ministarstva

  Zamenik ministra finansija Kosova Bojan Stojanović tvrdi da je javni poziv za dodelu bespovratnih subvencija poljoprivrednicima koji je juče raspisalo Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja, „pokušaj klasične kupovine glasova i trgovine izbornom voljom građana“. Ministarka Dijana Živić kaže da Stojanović ne govori istinu i da je projekat u skladu sa zakonom.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane