Vesti
Politika

Kozarev uručio donaciju domaćinstvu Milana Kovačevića

Zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Dušan Kozarev predao je jutros kravu i pet ovaca Milanu Kovačeviću iz sela Banje, kod Srbice, i poručio da je "namera predsednika Aleksandra Vučića i direktora Kancelarije za KiM Marka Ðurića da Srbi ostanu, opstanu i razvijaju" se na svojoj zemlji.
Kozarev uručio donaciju domaćinstvu Milana Kovačevića
Kozarev u mestu Banje (Foto Tanjug)

"Velika je želja i iskrena namera predsednika Vučića i direktora Ðurića da Srbi na KiM budu svoji na svome, da žive na svojoj zemlji, da ostanu, opstanu i razvijaju se kao pravi domaćini", poručio je Kozarev prilikom posete domaćinstvu Kovačevića.

On je dodao da mu je čast što je "u nakraćem mogućem roku" od kada je Kovačević upoznao Vučića i Ðurića sa svojim problemima prilikom razgovora sa građanima u Lapljem Selu 20. januara, mogao da mu preda kravu i pet ovaca, koje su donirali ljudi u saradnji sa Kancelarijom za kiM.

Kozarev je ukazao da treba pomoći koliko god je moguće Srbima na Kosovu da uspešno privređuju i da budu još bolji i uspešsniji.

"Naše je da im pomognemo koliko god možemo, a moći ćemo više nego ikada pre", naglasio je Kozarev.

On je izrazio veliko zadovoljstvo što "jedan mlad čovek", koji je pre dve godine želeo da bude "gazda i domaćin", to i postaje.

Kozarev je rekao da je Milan Kovačević samo simboličan primer, a da tim putem treba da krene još "mnogo Milana i mnogo drugih imena i prezimena naših sunarodnika na KiM, uz našu sestranu pomoć" nastave da se razvijaju, žive normalan život, i grade uspešnu budućnost na KiM.

Kovačević (23) rekao je da mu je Vučić u Lapljem selu obećao da će mu pomoći "u svako doba".

On je zahvalio svima koji mu pomažu da ostane na svom ognjištu u selu Banje.Ostale vesti

„Razmena teritorija Srbije i Kosova bi bila veoma opasna“
Razmena teritorija Srbije i Kosova "bi bila veoma opasna", izjavio je izaslanik EU Miroslav Lajčak francuskom listu Mond, navodeći da je dijalog zastao zbog izbora na Kosovu, ali da je Evropska unija zadovoljna što je vraćeno ključno jedinstvo sa SAD u politici prema Zapadnom Balkanu.
  • 27.01.2021
Tri predloga za Srbiju i Kosovo
Međunarodna krizna grupa (ICG) u novom izveštaju navodi da bi dve strane u dijalogu Beograda i Prištine trebalo da javno priznaju potrebu za kompromisom.
  • 27.01.2021
Portparol Centralne izborne komisije Valjmir Eljezi rekao je da je do sada pristiglo oko 120.000 prijava iz dijaspore, onih koji žele da se registruju za glasanje na izborima, a da je odobreno je oko 44.000 zahteva, prenosi Ekonomija Onlajn.
  • 27.01.2021
Stefanović sa Federićijem: Održati saradnju na profesionalnom nivou
Ministar odbrane Republike Srbije Nebojša Stefanović sastao se sa komandantom Kfora general-majorem Frankom Federićijem. "Od Kfora se očekuje da obezbedi sigurno okruženje za sve etničke grupe u južnoj srpskoj pokrajini", rekao je Stefanović.
  • 26.01.2021
Aljbinu Kurtiju po drugi put zabranjeno da se kandiduje za poslanika
Izborni panel za žalbe u Prištini (IPŽ) zabranio je učešće na izborima 14. februara svim poslaničkim kandidatima koji su u protekle tri godine pravosnažno osuđivani na Kosovu, među kojima je i nosilac liste i kandidat za premijera pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti.
  • 26.01.2021
Kampanja pre zvanične kampanje?: Mirićima nova kuća, stanarima u
Ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić i njegove kolege iz Srpske liste danas su uručili ključeve novoizgrađene kuće porodici Mirić iz Gračanice i obišli radove na renoviranju naselja "Bergen" u Ugljaru. Iako kampanja za izbore još nije počela, ipak su poručili da je Srpska lista jedinstvena i da to jedinstvo ne mogu da naruše ni "vetrovi koji će povremeno duvati".
  • 26.01.2021