Vesti
Politika

Kozarev: Tahiri istrajava u laži

Zamenik direktora Kancelarije za KiM Dušan Kozarev izjavio je da Edita Tahiri ponovo obmanjuje javnost iznošenjem neistina o detaljima dogovora o telekomunikacijama.
Kozarev: Tahiri istrajava u laži
Dušan Kozarev (Foto arhiva Kim)

Kazao je da šefica prištinske delegacije u pregovorima izmišlja da će Kosovo dobiti međunarodni pozivni broj.

Kozarev je u izjavi za Tanjug rekao da verujući da hiljadu puta izgovorena laž postaje istina "Tahiri istrajava u laži, iako više niko u albanskoj političkoj javnosti na Kosovu i Metohiji ne veruje u njene izmišljotine".

"Čak i albanske opozicione stranke, koje nedeljama jadikuju zbog povratka Srbije u telekomunikacioni sistem na Kosovu i Metohiji i činjenice da će Prištini biti ustupljen samo kod za geografsku oblast, odnosno autonomnu pokrajinu Srbije, shvataju bolje od Edite Tahiri suštinu dogovorenog", rekao je Kozarev.

"Jasno nam je da su u strahu velike oči i da gospođa Tahiri zato čini poslednje očajničke pokušaje da spasi svoju političku karijeru, ali istine radi i zbog spokojstva Srba na Kosovu i Metohiji moramo da povodom najnovije u seriji njenih izmišljotina još jednom poručimo da će istina biti lako proverljiva nakon 15. decembra", istakao je Kozarev.

On kaže da će "gospođu Tahiri još jednom demantovati stvarnost, i ona bi trebalo da počne da smišlja valjano objašnjenje za trenutak kada će je njeni sunarodnici upitati: Edita, zašto si nas lagala".Ostale vesti

Zeman: Nismo povukli priznanje, ali nikada nismo otvorili ambasadu
Predsednik Češke Miloš Zeman izjavio je danas da je nastojao da njegova zemlja povuče priznanje Kosova, što nije uspelo, ali je podsetio da ni on, ni njegov prethodnik nisu dali saglasnost da Češka ima ambasadora u Prištini.
  • 30.01.2023
Novi „non-pejper“: Posledice po Beograd i Prištinu ako ne prihvate predlog EU
Kosovo je slobodno da ne osnuje Zajednicu opština sa srpskom većinom i može u potpunosti da se povuče iz Sporazuma iz 2013, ali tada mora da „snosi posledice poništavanja svih dosadašnjih dostignuća (slobodno kretanje, pozivni broj Kosova +383, integracija severnog dela, kontrola dva granična prelaza sa Srbijom i dr)“, stoji u poslednjem non-pejper dokumentu koji je ekskluzivno objavio Albanian Post.
  • 30.01.2023
Milanović: Mi i međunarodna zajednica smo „uzeli Kosovo od Srbije“, to je otimanje

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović izjavio je da su međunarodna zajednica i njegova zemlja anektirali Kosovo, „uzeli ga od Srbije“.

  • 30.01.2023
Demostat: Srbija u EU do 2030. godine ako prihvati evropski plan za kosovsko pitanje
Jasna perspektiva članstva Srbije u Evropskoj uniji, investicije u energetski sektor i oslobađanje zavisnosti od Rusije u toj oblasti, dolazak američkih i evropskih kompanija deo su onog što bi Srbija mogla da očekuje ukoliko pristane na predlog Zapada za rešavanje kosovskog pitanja, piše danas istraživačko-izdavački centar Demostat.
  • 30.01.2023
Šole i Eskobar: Vreme je za osnivanje Zajednice opština sa većinski srpskim stanovništvom
Sjedinjene Američke Države i Evropska unija ponovo su stavile naglasak na integraciju Zapadnog Balkana u transatlantsku porodicu. Predsednik Bajden i kancelar Šolc su u februaru 2022. godine potvrdili spremnost i opredeljenost „da se posao integracije Zapadnog Balkana privede kraju... kako bi se konačno ostvarila Evropa koja je celovita, slobodna i u miru“.
  • 30.01.2023
Đurić: ZSO je uslov da bi se s Prištinom nastavili razgovori
Ambasador Srbije u SAD, Marko Đurić, izjavio je danas da je formiranje Zajednice srpskih opština (ZSO) na Kosovu "uslov svih uslova" da bi se s vlastima u Prištini nastavili razgovori i došlo do nekog konačnog rešenja.
  • 29.01.2023