Vesti
Politika

Kostić: Birači da glasaju po svojoj savesti

Infrastruktura, vodovod, kanalizacija, putna mreža i osvetljenje su među problemima koje treba rešiti kako bismo imali kvalitetniji životni standard, kazala je u emisiji „Dogovor-izbori“ kandidat za odobornika u SO Gračanica ispred „Srpske liste“ Brankica Kostić.
Kostić: Birači da glasaju po svojoj savesti
Brankica Kostić (Foto Kim)

Kostićeva koja trenutno obavlja funkciju predsedavajućeg lokalnog parlamenta kazala je da je u prethodnom sazivu bilo više dobrog nego lošeg, napominjući da je jako malo moglo da se utiče na problem bezbednosti građana.

„Za reševanje problema bezbednosti potrebno je snage, volje, odlučnosti, jedan snažan dijalog, saradnja drugih struktura, ne samo opštinskih. Kada posmatrate sa strane možete da kažete ovi ljudi to neće da reše. Jednostavno kada ste deo toga vidite da nemate mogućnosti, koliko god da imate volje i želje da sami problem rešite. Zato je potrebna saradnja na širem nivou“, kazala je Kostićeva.

Navodi da je trenutno najprioritetnije da se reši pitanje saobraćajnica, vodovod i kanalizacija i problem zdravstva koji je, kaže, krucijalan.

„Tu je i pitanje zapošljavanja, što nije samo problem u našoj opštini već jedan svetski problem. Ti problemi se ne mogu rešiti odjedanput sobzirom da nam je budžet ni u pola od potrebnog. Naše sredine su ruralne. Mi smo proterani iz gradova i od tih sredina treba stvarati barem prividno jednu gradsku sredinu“, rekla je Kostićeva.

Kostićeva se nada da će na predstojećim lokalnim izborima birači glasati po svojoj savesti.

„Mislim da „Srpska lista“ treba da ima veliku zastupljenost kako bi se nastavio kontinuitet u radu, a to je poboljšanje društvenih standarda života, kako javnih usluga sve do marginalnijih aktivnosti u našoj opštini“, kazala je Kostićeva.Ostale vesti

Palmer: Nije pritisak, ali
SAD neće pritiskati, već ohrabruju Beograd i Prištinu da postignu sporazum o normalizaciji, kaže specijalni izaslanik za Zapadni Balkan Metju Palmer.
  • 06.03.2021
EP 25. marta o Zapadnom Balkanu
Debata o izveštajima o napretku četiri balkanske države ka EU biće održana na mini-plenarnoj sednici Evropskog parlamenta 25. marta, saopšteno je u Briselu.
  • 06.03.2021
Osmani: KBS sledeće nedelje u prvu mirovnu misiju
Očekuje se da će pripadnici Kosovskih bezbednosnih snaga otputovati u prvu mirovnu misiju na svetu, koja će se izvoditi zajedno sa američkom vojskom, najavila je vršilac dužnosti predsednika Kosova Vjosa Osmani tokom obeležavanja godišnjice Epopeje OVK.
  • 05.03.2021
Optužnice protiv 14 budućih kosovskih poslanika, najviše iz Samoopredeljenja
Poslanička mesta u kosovskoj skupštini zauzele su i osobe koje se suočavaju sa pravosudnim procesom. Naime, podignuta je optužnica protiv 14 budućih poslanika, javlja Koha.
  • 05.03.2021
Lajčak: Dogovoreni neki delovi budućeg sporazuma Beograda i Prištine
Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak izjavio je večeras da su već dogovoreni neki delovi budućeg sporazuma između Beograda i Prištine, koji još nisu objavljeni jer, kako je naveo, "ništa nije dogovoreno dok sve nije dogovoreno".
  • 05.03.2021
Hodžić: Podržaću Kurtijevu vladu i kandidaturu Osmanijeve za predsednicu
Adrijana Hodžić sa liste „Ujedinjena zajednica" koja je osigurala mesto u Skupštini Kosova kao predstavnica bošnjačke zajednice, izjavila da će podržati formiranje vlade koju vodi Aljbin Kurti i kandidaturu Vjose Osmani za mesto predsednice Kosova, prenosi Ekonomija Onlajn.
  • 04.03.2021