Vesti
Politika

Kosovski premijer sutra o novim merama protiv Srbije

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj najavio je da će sutra, posle sednice vlade, govoriti o mogućim novim merama protiv Srbije.
Kosovski premijer sutra o novim merama protiv Srbije
Ramuš Haradinaj (Foto arhiva Kim)

Nakon povećanja poreskih taksi na 100 odsto na proizvode iz Srbije i BiH, Haradinaj nije isključio mogućnost uvođenja novih mera, ali o tome koje bi to nove mere mogle biti, on nije želeo da govori danas.

Kako je prenela Koha onlajn, uptan da kaže koje su to moguće mere koje bi Priština mogla da uvede Srbiji, Haradinaj je, kako se navodi, tražio razumevanje da ne govori o ovoj temi.

O tome će, rekao je, govoriti sutra nakon sednice vlade.

"Ne usuđujem se danas da govorim o tome. Sutra imamo sastanak vlade o tome i drugim temema. Nakon toga mogu da govorim i o tome", istakao je Haradinaj.

Juče su mediji objavili da su među novim merama protiv Srbije i zabrana ulaska vozilima sa srpskim registarskim tablicama na Kosovo.Ostale vesti

Salvioli: Beograd i Priština bez odlaganja da nastave potragu za nestalima

Specijalni izvestilac UN za promociju istine, pravde, reparacija i garancija neponavljanja zločina Fabijan Salvioli pozvao je Beograd i Prištinu da nastave bez odlaganja potragu za nestalim licima, kao i da intenziviraju napore da se izvršioci teških kršenja ljudskih prava i humanitarnog prava privedu pravdi, bez obzira na njihovu etničku pripadnost.

  • 02.12.2022
Rašić: Legitimno sam izabran za ministra

Lider Progresivno demokratske stranke Nenad Rašić izjavio je da smatra da je legitimno izabran za ministra za zajednice i povratak u Vladi Kosova.

  • 02.12.2022
Arsenijević se povukao, neće učestvovati na izborima
Aleksandar Arsenijević, predsednik Građanske inicijative „Srpski opstanak“, povukao je svoju kandidaturu za gradonačelnika Severne Mitrovice, potvrdio je sam Arsenijević list Danas.
  • 02.12.2022
Uplaćene
U četiri opštine na severu Кosova je počela isplata zarada onima koji su nakon 5. novembra napustili kosovske institucije. Iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju ističu da će zarade biti redovne i uplaćivane na vreme, početkom svakog meseca.
  • 02.12.2022
Sunjog: Pratimo pripreme najavljenih izbora na severu
Misija EU za praćenje izbora (EFM), koja je na Kosovu od 14. novembra, predstavila je danas u Prištini preliminarne nalaze o napretku u sprovođenju do sada postignutih preporuka za praćenje izbora. Još uvek nije poznato da li će Misija EU pratiti vanredne lokalne izbore na severu Kosova zakazane za 18. decembar.
  • 02.12.2022
Stano: Kod imenovanja Rašića nije poštovana procedura
Portparol Evropske komisije Petar Stano izjavio je da Evropska unija (EU) i svih 27 članica pozivaju Kosovo da se kod postavljanja ministara poštuju sve neophodne procedure i da kod imenovanja Nenada Rašića za ministra nije poštovana ustavna procedura, ali to je na Ustavnom sudu Kosova.
  • 02.12.2022