Vesti
Politika

Kosovski ministar zdravlja podneo ostavku

Minitar zdravlja Kosova Arben Vitia podneo je ostavku na tu funkciju, jer kao kandidat Samoopredeljenja za gradonačelnika Prištine na predstojećim lokalnim izborima zakazanim za 17. oktobar, započinje izbornu kampanju.
Kosovski ministar zdravlja podneo ostavku
Arben Vitia (Foto Ministarstvo zdravlja Kosova)

Vitia je pozvao sve političke subjekte da u kampanji poštuju propisane mere u cilju suzbijanja pandemije koronavirusa.

Na Kosovu su u poslednja 24 sata preminule dve osobe od posledica koronavirusa. U istom periodu testirano je 4320 uzoraka, a registrovana su 42 nova slučaja inficiranih.

Arben Vitia je rekao na konferenciji za novinare da Kosovo ima najmanji broj inficiranih u regionu i da se Kosovo u poslednje vreme uspešno bori protiv epidemije. On je istakao da Kosovo zauzima visoko mesto u regionu i Evropi kada je u pitanju suzbijanje širenja koronavirua.

"Kosovo poslednjih dana ima najniži broj inficiranih u regionu. Danas smo i među pet zemalja u Evropi sa najmanje novih slučajeva kovida-19. Iako imamo stabilnu situaciju, bili smo prvi po broju testiranja i od 12. avgusta se krećemo u tom smeru", rekao je Vitia.

On je naglasio i da Kosovo uspešno sprovodi proces vakcinacije protiv koronavirusa. Na Kosovu je do sada vakcinisano nešto više od milion i 320 hiljada građana.

„Samo u poslednja dva meseca smo dali preko 900.000 doza antikovid vakcina i to je više od proseka zemalja Evropske Unije. U julu smo bili poslednja zemlja u regionu sa procentom vakcinisanih, a danas smo drugi u regionu. Procentom vakcinisanih Kosovo ostavlja iza sebe ne samo zemlje Zapadnog Balkana, nego i zemlje Evropske unije. Septembar je prošao sa oko 800.000 vakcinisanih sa jednom dozom“, zaključio je Vitia.Ostale vesti

Borelj: Dijalog Beograda i Prištine jedini način za stabilizaciju
Visoki predstavnik Evropske unije za spoljne poslove Žozep Borelj izjavio je da i dalje postoji potreba da Beograd i Priština obnove dijalog, jer nema drugog načina za stabilizaciju situacije.
  • 01.12.2021
Penzionerima 7. decembra još 20 evra, ostalim građanima dan kasnije
Penzioneri će prvi dobiti još 20 evra pomoći od države 7. decembra, dok će ostalim građanima ta pomoć biti isplaćena 8. i 9 decembra, najavio je ministar finansija Republike Srbije Siniša Mali.
  • 01.12.2021
Nemačka izdvojila milion evra za Kosovske bezbednosne snage
Ambasador Nemačke na Kosovu Jorn Rode saopštio je da je sa ministrom odbrane Armendom Mehajem potpisan sporazum vredan milion evra koji se odnosi na podršku Kosovskim bezbednosnim snagama (KBS).
  • 30.11.2021
Branimir Stojanović: Čestitam, ali naša borba traje!
Kanditat za gradonačelnika Gračanice Branimir Stojanović  koji je na oktobarskim loklanim izborima izgubio od Ljiljane Šubarić, čestitao je novoj predsednici opštine i odbornicima stupanje na dužnost. Podsetio ih je, međtuim, na veliku obavezu i odgovornost, ali i da "borba još uvek traje".
  • 30.11.2021
Milošević preuzeo dužnost predsednika opštine Novo Brdo

Novoizabrani predsednik opštine Novo Brdo Saša Milošević, ali i odbornici izabrani na lokalnim izborima održanim 17.oktobra, danas su stupili na dužnost.

  • 30.11.2021
Ljiljana Šubarić: Učiniću sve da dužnost obavljam časno i pošteno
Po polaganju zakletve i preuzimanju dužnosti predsednice Opštine Gračanica, Ljiljana Šubarić je poručila da će biti predsednica svih građana, bez obzira na političku, nacionalnu ili bilo koju drugu pripadnost. Ipak, naglasila je da će voditi politiku Srpske liste.
  • 30.11.2021