Vesti
Politika

Kosovski ministar traži istragu o vakcinama na severu

Kosovski ministar pravde Seljim Seljimi traži da se započne istraga o distribuciji vakcina na severu Kosova.
Kosovski ministar traži istragu o vakcinama na severu
Seljim Seljimi (Foto Anadolija)

Seljimi je pozvao glavnog tužioca i vršioca dužnosti direktora Policije Kosova da započnu istragu o tome, nazivajući dostavljanje vakcine na sever Kosova ilegalnim.

“ Imajući u vidu naše obaveze da obezbedimo zdravlje svih naših građana bez obzira na etničku pripadnost, Kosovo ima sistem isporuke vakcina preko Ministarstva zdravlja i Nacionalnog instituta za javno zdravlje Kosova. Svaka vakcina ili lek koji uđu van ovog sistema mogu biti nezakoniti i ugroziti nacionalnu bezbednost Kosova”, napisao je Seljimi na Fejsbuku i dodao da ne postoji privilegija ko će pre ili kasnije dobiti vakcinu.

“Svi građani Kosova su jednako važni. Putevi krijumčarenja moraju biti istraženi i teritorijalni integritet mora biti zaštićen. Sve ovo znači da navodno rešavanje humanitarnog pitanja ukazuje na to da na severu postoje krijumčarske rute. Ti putevi moraju biti zatvoreni! Humanitarna pitanja su naš prioritet, ali ih treba rešavati na zvaničan način.Nemamo državljane prve ili druge kategorije. Svi smo mi građani Kosova i kao takvi imamo samo jedan Ustav i jedan zakon. Mi imamo jedinstveni državni sistem. Težnja Srbije da ugrozi taj sistem, čak i u zdravstvu, predstavlja kršenje našeg integriteta”, naveo je Seljimi.Ostale vesti

Aljbinu Kurtiju po drugi put zabranjeno da se kandiduje za poslanika
Izborni panel za žalbe u Prištini (IPŽ) zabranio je učešće na izborima 14. februara svim poslaničkim kandidatima koji su u protekle tri godine pravosnažno osuđivani na Kosovu, među kojima je i nosilac liste i kandidat za premijera pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti.
  • 26.01.2021
Kampanja pre zvanične kampanje?: Mirićima nova kuća, stanarima u
Ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić i njegove kolege iz Srpske liste danas su uručili ključeve novoizgrađene kuće porodici Mirić iz Gračanice i obišli radove na renoviranju naselja "Bergen" u Ugljaru. Iako kampanja za izbore još nije počela, ipak su poručili da je Srpska lista jedinstvena i da to jedinstvo ne mogu da naruše ni "vetrovi koji će povremeno duvati".
  • 26.01.2021
Kosnet: Američki vojnici nisu poginuli radi velike Albanije ili velike Srbije
Američki ambasador u Prištini Filip Kosnet usprotivio se formiranju takozvane velike Albanije i rekao da "američki vojnici nisu poginuli da bi stvorili veliku Albaniju ili veliku Srbiju".
  • 26.01.2021
Rakić, Jevtić i Simić u opštini Gračanica
Potpredsednik tehničke vlade Kosova Goran Rakić, ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić i šef poslaničke grupe Srpske liste u Skupštini Кosova Igor Simić u poseti su opštini Gračanica.
  • 26.01.2021
IPŽP sutra odlučuje o žalbama stranaka
Izborni panel za žalbe i predstavke sutra će doneti odluku na osnovu žalbi koje su pojedine političke partije podnele CIK-u nakon odluke za neverifikaciju određenih lista.
  • 25.01.2021
Pokret Samoopredeljenje podneo žalbu na odluku CIK-a

Pokret Samoopredeljenje podneo je Izbornom panelu za žalbe i predstavke žalbu na odluku Centralne izborne komisije, koja nije potvrdila listu kandidata za poslanike ovog političkog entiteta, jer su u protekle tri godine bili krivično osuđivani.

  • 24.01.2021