Vesti
Politika

Kosovska vlada prosledila sporazum o demarkaciji skupštini

Kosovska vlada prosledila je danas skupštini sporazum o demarkaciji sa Crnom Gorom, na ratifikaciju u vidu zakona koji predviđa moguće izmene ili dopune sporazuma, prenosi Radio Slobodna Evropa.
Kosovska vlada prosledila sporazum o demarkaciji skupštini
Vlada Kosova (Foto Kim arhiva)

Ipak, kako se navodi, na redovnom skupštinskom zasedanju neće biti reči o tome.

Kosovka vlada jutros je vanredno zasedala i prosledila parlamentu na ratifikaciju Sporazum o demarkaciji sa Crnom Gorom, i to dan nakon 12-časovne rasprave u zgradi skupštine koja nije uklonila dosadašnje dileme o ovom procesu.

U međuvremenu, opozicioni pokret Samoopredeljenje protestovao je ispred skupštine Kosova.

Premijer Kosova Isa Mustafa kazao je da će ovaj nacrt zakona u Skupštini ići redovnom procedurom i da je na skupštini da odluči kada će se održati sednica po tom pitanju.

"Ne samo da trebamo da prosledimo ovaj zakon, mi moramo da radimo i sa javnim mnjenjem kako bi ih ubedili da je ova odluka pravedna i da tvrdnje opozicije ne stoje. Radi se o veštačkom problemu i nema argumenata da se ovo pitanje vrati ili da se ometa, jer bi se time oštetili mnogi evroatlanski procesi", kazao je Mustafa, navodi RSE.

Ministar spoljnih poslova Enver Hodžaj rekao je da u Sporazumu koji je Skupštini poslat u obliku Nacrta zakona, stoji da – ukoliko ima novih zakonskih činjenica – moguće je doći do izmena ili dopuna uz saglasnost strana.Ostale vesti

Rašić: Nadam se da će Apelacioni sud odbaciti odluku o pritvoru
Predsednik PDS-a Nenad Rašić, čiji je sin jedan od povređenih u tuči u Lapljem Selu, rekao je u intervjuu za RTV Kim da se nada da će Apelacioni sud odbaciti odluku o pritvoru sedmorici mladića i da će oni biti oslobođeni.
  • 25.02.2021
“Sporazum”: Kako do nove Vlade, ko i s kim
Za Pokret Samoopredeljenje, koji je još uvek nezvanični, ali ubedljivi pobednik vanrednih parlamentarnih izbora na Kosovu, nisu glasali samo članovi te stranke, nego i mnogi drugi građani koji su bili nezadovoljni radom prethodnih vlasti. U znak revolta dali su svoj glas Aljbinu Kurtiju, izjavio je u emisiji "Sporazum" novinar Idro Seferi i dodao da nema reči o nekakvom izbornom iznenađenju.
  • 25.02.2021
CIK: Ponovno brojanje glasova na još 58 biračkih mesta
Centralna izborna komisija donela je preporuku o ponovnom prebrojavanju glasova na još 58 biračkih mesta, prenosi Koha.
  • 25.02.2021
Odbornici traže veće angažovanje u sprečavanju sukoba između učenika

Tuča učenika i studenata u Lapljem Selu i njihovo pritvaranje bile su teme i današnje sednice Skupštine Opštine Gračanica. Jedan od odbornika zatražio je veće prisustvo policije na mestima gde đaci čekaju autobus nakon zavšene nastave.

  • 25.02.2021
Mustafa ne podnosi ostavku
Vršilac dužnosti ministra poljoprivrede Besian Mustafa rekao je da nema razloga da podnese ostavku nakon hapšenja 12 službenika njegovog odeljenja zbog zloupotrebe subvencija, službenih dužnosti, te primanja i davanja mita.
  • 25.02.2021
Na sednici Predsedništva SNS-a, razgovaralo se o stanju na Kosovu posle održanih parlamentarnih izbora i u tom kontekstu razmatrana je i poseta specijalnog izaslanika za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka koji bi u Srbiju trebalo da doputuje sledeće nedelje, naveo je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
  • 23.02.2021