Vesti
Politika

Kosovska vlada osudila napade na Srbe

Kosovska vlada izrazila je zabrinutost i osudila poslednje, kako je navela, međuetničke incidente, te zatražila od nadležnih da što pre rasvetle motive, jer takva dešavanja utiču na odnose između pripadnika različitih zajednica.
Kosovska vlada osudila napade na Srbe
Vlada Kosova (Foto arhiva Kim)

Od nadležnih se zaheva da se što pre rasvetle motivi tih incidenata i da se njihovi počinioci izvedu pred lice pravde.

"Takvi slučajevi imaju za cilj da ometaju napore institucija da izgrade sveobuhvatno i demokratsko društvo. Takođe, vlada Kosova poziva sve građane koji mogu imati informacije o slučajevima, da sarađuju sa organima za sprovođenje reda", navedeno je u saopštenju, prenela je agencija Anadolija.

Tokom poslednjih dana na Kosovu i Metohiji se dogodilo više incidenata u kojima su Albanci napadali Srbe, među kojima je bilo i dece i povređenih.Ostale vesti

Tači neće na pregovore sa Lajčakom
Kosovski predsednik Hašim Tači izjavio je da neće da učestvuje u dijalogu Beograda i Prištine ako ga bude vodio evropski izaslanik Miroslav Lajčak, dodajući da ima potpuno poverenje u američko vođstvo.
  • 26.05.2020
Stručnjak za Balkan Bodo Veber ocenio je da okvir, koji su ministri spoljnih poslova Nemačke i Francuske izložili za obnovu pregovora o sveobuhvatnom sporazumu Beograda i Prištine, predstavlja „značajan korak napred“.
  • 26.05.2020
Od četvrtka kretanje po 16 sati
Treća faza ublažavanja mera počeće ranije nego što je bilo najavljeno, kazao je danas ministar zdravlja Kosova.
  • 25.05.2020
Tači: Kurti uzurpirao premijersku funkciju
Predsednik Kosova Hašim Tači optužio je vršioca dužnosti premijera Aljbina Kurtija da je uzurpirao tu funkciju.
  • 25.05.2020
Grenel odlazi sa mesta ambasadora u Berlinu
Specijalni izaslanik američkog predsednika za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel potvrdio je da odlazi sa mesta ambasadora SAD u Nemačkoj. On je na svom Tviteru napisao "Istina", odgovarajući tako na navode nemačke agencije Dpa da odlazi sa funkcije ambasadora.
  • 24.05.2020
Drecun: Meka moć EU pala na ispitu
Predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun kaže da je Nemačka vrlo energično protiv stava administracije Donalda Trampa da se ipak otvori mogućnost za postizanje nekog kompromisnog rešenja.
  • 24.05.2020