Vesti
Politika

Kosovska opozicija protiv ukidanja taksi na robu iz Srbije

Grupa opozicionih stranaka sakuplja potpise poslanika za sazivanje vanredne sednice kosovske skupštine da bi sprečili ukidanje taksi na uvoz robe iz Srbije, javio je prištinski dnevnik Express.
Kosovska opozicija protiv ukidanja taksi na robu iz Srbije
Skupština Kosova (Foto Kim)

Stranke, koje su u prethodnom sazivu skupštine bile okupljene oko Demokratske partije Kosova i Alijanse za budućnost Kosova, su saopštile da se protive ukidanju taksi od 100 odsto na robu iz Srbije, dodajući da ih ishod te vanredne sednice neće sprečiti da preduzmu druge mere da spreče ukidanje taksi.

Express podseća da je ovo prvi post-izborni dogovor tih opozicionih partija.

Novi kosovski premijer Albin Kurti je najavio mogućnost ukidanja taksi u zamenu za reciprocitet u odnosima Prištine i Beograda, ali do sada nije precizirao šta to podrazumeva.Ostale vesti

Stiglo 7 eksperata sa Instituta
Kako bi pomogli u organizovanju zdravstvenog sistema u srpskim sredinama, na Kosovo je sa Instituta "Batut" stiglo je 7 eksperata, saopštio je u današnjem izveštaju direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić.
  • 02.04.2020
Dogovor!?: Kosovski lideri neozbiljni
U jeku borbe protiv koronavirusa kosovski politički lideri su zaokupljeni raspravom o tome treba li održati vanredne izbore ili ne. To je, po mišljenju novinarke Sanje Sovrlić, neozbiljno. Njen kolega Ljeart Hodža smatra da su izbori mogući.
  • 02.04.2020
Pad vlade u epidemiji koronavirusa
Dok se Kosovo suočava sa epidemijom korona virusa, Skupština je izglasala nepoverenje kosovskoj Vladi, nakon čega je vršilac dužnosti kosovskog premijera Aljbin Kurti razrešio dužnosti potpredsednika vlade Avdulaha Hotija. O ovoj temi, u najnovijoj emisiji "Sporazum" su govorili Rada Trajković, Augustin Paljokaj i Dušan Janjić.
  • 02.04.2020
Rašić imenovan za direktora Kancelarije za zajednice i savetnika
Vršilac dužnosti premijera  Kosova Aljin Kurti imenovao je danas  predsednika Progresivno demokratske stranke Nenada Rašića za političkog savetnika i direktora Kancelarije za zajednice u kabinetu premijera Kosova, saznaje New press.
  • 02.04.2020
Tači traži od Kurtija novog mandatara
Kosovski predsednik Hašim Tači zatražio je od predsednika pokreta Samoopredeljenje i premijera u ostavci Aljbina Kurtija da njegova stranka predloži novog mandatara za sastav nove kosovske vlade.
  • 02.04.2020
Tači obavio konsultacije sa svim parlamentarnim strankama
Predsednik Kosova Hašim Tači danas je nastavio konsultacije sa liderima političkih partija koje su zastupljene u Skupštini Kosova, kako bi sa njima diskutovao o trenutnim političkim događajima, ali i o događajima na polju zdravstva i bezbednosti na Kosovu.
  • 02.04.2020