Kosovska opozicija insistira na ispunjenju zahteva

Alijansa za budućnost Kosova (ABK) i Samopoopredeljenje istakli su danas na konferencijama za novinare da je istekao rok dat kosovskoj vladi da reši sve zahteve opozcije iznete na nedavnom protestu, dok je premijer Isa Mustafa rekao da se vladin program ne može realizovati za dve nedelje

Podeli ovaj članak sa:
  • Sa nedavnog protesta u Prištini (Foto info-ks)

Mustafa je, na Sajmu "Priština 2015", rekao da rok koji je dala opozicija nije ostavio nikakav utisak, jer se vladin program ne moze okončati za dve nedelje.

"To što vlada uopšte nije reagovala na zahteve dokaz je da nije zainteresovana za bolji život građana Kosova", istakao je lider pokreta Samoopredelenje Visar Imeri, dok potpresednik ABK Ahmet Isufi ocenjuje da je vladino nereagovanje razlog za zabrinutost.

Pod motom "Protiv zauzimanja države" opozicija na Kosovu je 18. aprila protestovala protiv poskupljenja struje, državne kontrole javnog servisa Radio-televizije Kosova, uzurpacije pravosudnog sistema i protiv formiranja Asocijacije opština sa srpskom većinom.

"Sistem pravosuđa je i dalje zarobljen, jer je Ustvani sud i dalje u kandžama vladine koalicije, kombinatu "Trepča" nejasan je status, dok rukovodioci RTK zajedno sa predsednikom Ustavnog suda i ministrom pravde, Kosovo drže kao taoca", rekao je Isufi.

ABK je obelodanio da će zajedno sa drugim opozicionim političkim subjektima nastaviti ubrzo organizaciju opštih narodnih protesta kao jedino sredstvo borbe protiv zarobljivanja i uzurpacije buducnosti Kosova.

Imeri je ocenio da Vlada Kosova nema viziju i spremnost da se bavi sa problemima sa kojima se suovaca Kosovo.

On smatra da je kosovska vlada već dve nedelje paralizovala rad Skupstine Kosova i dodao da to vlada namerno radi, jer skupštinu čeka peticija građana za pojeftinjenje struje.

Imeri je rekao da opozicija nema zasada tačan datum kada ce organizovati proteste ali je zaključio da će protesta biti u sve masovnijem obliku.

"Protesti su jedini način pritiska nad vladom", zaključio je on.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane