Vesti
Politika

Kosovo usvojilo inicijativu o učlanjenju u Interpol

Vlada Kosova je na održanom sastanku usvojila inicijativu o učlanjenju Kosova u Interpol.
Kosovo usvojilo inicijativu o učlanjenju u Interpol
Vlada Kosova (Foto arhiva Kim)

Odlazeći premijer Isa Mustafa kazao je da je ova inicijativa od izuzetne važnosti za Kosovo koje, kako naglašava, “ima dobre šanse zato što ima podršku“. Ističe da se u septembru može očekivati pozitivna odluka.

U međuvremenu, ministar unutrašnjih poslova Kosova Skender Hiseni je u Njujorku gde prisustvuje sastanku sa stalnim predstavnicima država članica UN-a. Tema razgovora je članstvo Kosova u međunarodnim mehanizmima.

Kako je saopšteno iz Ministarstva, razgovori su fokusirani na dobijanje podrške za članstvo Kosova u Interpolu, pitanje koje će se naći pred Generalnom skupštinom u septembru.

Hiseni se u ponedeljak sastao sa stalnim predstavnikom Urugvaja, ambasadorom Etiopije, Bangladeša, Senegala.

Na svim dosadašnjim sastancima izražena je podrška Kosovu, dodaje se u saopštenju.Ostale vesti

Vučić: Spremni smo za nastavak dijaloga

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je nakon razgovora sa Miroslavom Lajčakom da je Srbija posvećena dijalogu sa Prištinom i spremna je za njegov nastavak "u svakom trenutuku kada kada bude pozvana u Brisel".

  • 03.03.2021
Čitaku zvanično završila mandat ambasadorke u SAD
Vljora Čitaku je zvanično završila svoj mandat ambasadorke Kosova u Sjedinjenim Američkim Državama, prenosi KosovaPress.
  • 03.03.2021
Eljezi: Sutra se očekuje objavljivanje konačnih rezultata izbora

Konačni rezultati vanrednih parlamentarnih izbora održanih na Kosovu 14. februara biće poznati sutra, prenosi KosovaPress.

  • 03.03.2021
Selaković: Posvećeni dijalogu sa Prištinom, problem nedostatak poverenja

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković započeo je zvaničnu posetu Berlinu obraćanjem Odboru za EU nemačkog Bundestaga, gde je poručio da Srbija, čiji je spoljnopolitički prioritet punopravno članstvo u EU, ostaje posvećena dijalogu sa Prištinom, pod okriljem Unije, ali ukazao da je ono što je u ovom procesu značajan problem, nedostatak poverenja, prenosi RTS

  • 03.03.2021
“Sporazum”: U iščekivanju zvaničnih rezultata
U novoj emisiji “Sporazum” govorimo o političkoj situaciji na Kosovu nakon održanih vanrednih parlamentarnih izbora, sa posebnim akcentom na učešće nevećinskij zajednica. Analiziramo kakve promene na relaciji Priština – Beograd donosi izborni pobednik Aljbin Kurti ako uspe da formira svoju novu vladu.
  • 03.03.2021
Lajčak stiže u Beograd, danas razgovori sa Vučićem
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se sa specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom u 18 časova.
  • 03.03.2021