Kosovo Polje prihvatilo oko 100 hektara gračaničke teritorije

Odbornici SO Kosovo Polje usvojili su predlog odluke o međusobnom uređenju katastarskih linija između opština Gračanica i Kosovo Polje u katastarskim zonama Preoce i Ugljare. Istu odluku odbornici SO Gračanica usvojili su pre mesec dana.

Podeli ovaj članak sa:
  • Sednica SO Kosovo Polje (Foto Kim)

Za usvajanje ove odluke glasalo je 15 odbornika, a 9 je bilo protiv.

Predlog odluke pred odbornike SO Kosovo Polje stavio je gradonačelnik ove lokalne samouprave Burim Beriša. U obrazloženju prosleđenom Skupštini, Beriša je naveo da se 24. avgusta, na osnovu zahteva stanovnika, obratio nadležnima u Opštini Gračanica da katastarske zone Preoce i Ugljare "pređu u nadležnost opštine Kosovo Polje".

"SO Gračanica je usvojila odluku da nam se vrati jedan deo teritorije. Njihova odluka je zakonska. Ministarstvo administracije lokane samouprave je ocenilo da je ova odluka zakonska", tvrdi gradonačelnik Opštine Kosovo Polje.

Ipak u materijalu koji su uoči sednice dobili obornici nije bilo navedeno kolika površina teritorije opštine Gračanica će biti predata opštini Kosovo Polje. 

"U materijalu koji smo dobili piše samo katastarska zona Ugljare i katastarska zona Preoce. Mene interesuje o kojoj površini se radi i kolika je površina naselja Mrigona", upitao je odbornik Srpske liste Ljubiša Ćirković.

Gradonačelnik Kosova Polje nije odgovor na ovo pitanje.

Odgovor je dan ranije dao njegov kolega Srđan Popović. On je potvrdio da će predlogom o uređenju katastarskih zona opštini Kosovo Polje pripasti oko sto hektara zemljišta sadašnje opštine Gračanica.

Prema saznanjima New press podukcije, uređenjem katastarskih linija između opština predviđeno je da oko 108 hektara teritorije opštie Gračanica pripadne opštini Kosovo Polje. Na toj teritoriji nalazi se i 445 uglavnom stambenih objekata, od kojih su tri u vlasništvu Srba, a ostali u vlasništvu Albanaca.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane