Vesti
Politika

“Kosovo nije uslov za EU”

Zamenik šefa poslaničke grupe SPS Đorđe Milićević izjavio je da priznavanje Kosova nije uslov na putu evropskih integracija.
“Kosovo nije uslov za EU”
Đorđe Milićević (Foto Tanjug)

Milićević je komentarišući izjavu predsednika Tomislava Nikolića da je od Johanesa Hana čuo jasnu poruku da Srbija neće u EU dok ne reši pitanje Kosova rekao da mu nije poznata ta izjava, ali je napomenuo da takav uslov ne postoji.

“Jasna je politika Vlade Srbije po pitanju Kosova i Metohije, sa druge strane glavni i prioritetan spoljnopolitički cilj Srbije je punopravno članstvo u EU”, rekao je Milićević.

Prema njegovim rečima, Srbija želi harmonizaciju, nastavak dijaloga sa Prištinom, implementaciju svih sporazuma koji su do sada postignuti.

“Nastavka dijaloga nema zbog političkih prilika u Prištini, čeka se konsitutisanje vlasti u Prištini”, zaključio je Milićević.Ostale vesti

Na sednici Predsedništva SNS-a, razgovaralo se o stanju na Kosovu posle održanih parlamentarnih izbora i u tom kontekstu razmatrana je i poseta specijalnog izaslanika za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka koji bi u Srbiju trebalo da doputuje sledeće nedelje, naveo je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
  • 23.02.2021
Rada Trajković: MUP mi ukinuo obezbeđenje
Predsednica Evropskog pokreta Srba sa Kosova Rada Trajković izjavila je za portal Nova.rs da joj je MUP Srbije ukinuo obezbeđenje. Trajkovićeva je kazala da joj je rečeno da je "prošla potreba za praćenjem, s obzirom na to je da relaksirana njena bezbednost".
  • 23.02.2021
Kurti: Otvorićemo novo poglavlje u dijalogu
Predsednik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti izjavio je da će Priština otvoriti novo poglavlje kroz iskren dijalog zasnovan na reciprocitetu i jednakosti.
  • 22.02.2021
Selaković se zahvalio ambasadoru Kazahstana zbog nepriznavanja Kosova
Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković sastao se danas sa ambasadorom Kazahstana u Srbiji Gabitom Sizdikbekovim, kome je istakao opredeljenje za unapređenje i produbljivanje zajedničke saradnje.
  • 22.02.2021
CIK: Ponovo prebrojavanje glasova na 494 biračka mesta
Centralna izborna komisija odlučila je danas da ponovo budu prebrojani glasovi na 494 biračka mesta, izveštava Ekonomija Onlajn.
  • 22.02.2021
Nemačka i Francuska očekuju formiranje vlade i nastavak dijaloga

Nemački ambasador na Kosovu Jorn Rode u zajedničkom saopštenju Nemačke i Francuske čestitao je Aljbinu Kurtiju i Vjosi Osmani na rezultatima postignutim na vanrednim parlamentarnim izborima i naveo da očekuje da nova vlada bude formirana što pre, kao i izbor kosovskog predsednika.

  • 22.02.2021