Vesti
Politika

“Kosovo nije uslov za EU”

Zamenik šefa poslaničke grupe SPS Đorđe Milićević izjavio je da priznavanje Kosova nije uslov na putu evropskih integracija.
“Kosovo nije uslov za EU”
Đorđe Milićević (Foto Tanjug)

Milićević je komentarišući izjavu predsednika Tomislava Nikolića da je od Johanesa Hana čuo jasnu poruku da Srbija neće u EU dok ne reši pitanje Kosova rekao da mu nije poznata ta izjava, ali je napomenuo da takav uslov ne postoji.

“Jasna je politika Vlade Srbije po pitanju Kosova i Metohije, sa druge strane glavni i prioritetan spoljnopolitički cilj Srbije je punopravno članstvo u EU”, rekao je Milićević.

Prema njegovim rečima, Srbija želi harmonizaciju, nastavak dijaloga sa Prištinom, implementaciju svih sporazuma koji su do sada postignuti.

“Nastavka dijaloga nema zbog političkih prilika u Prištini, čeka se konsitutisanje vlasti u Prištini”, zaključio je Milićević.Ostale vesti

Za gradonačelnika Severne Mitrovice prijavljena četiri kandidata
Kancelarija za registraciju političkih partija i potvrđivanje primila je četiri prijave za potvrđivanje političkih subjekata i kandidata za gradonačelnika opštine Severna Mitrovica, potvrdio je za Kontakt Plus član CIK-a Nenad Rikalo.
  • 30.10.2020
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras, nakon učešća na onlajn konferenciji o "malom Šengenu", da i dalje ostaje otvoren poziv za Prištinu, Podgoricu i Sarajevo da se priključe toj inicijativi, prenosi Tanjug.
  • 30.10.2020
Vlada Kosova odobrila nacrt budžeta
Na jutrošnjoj sednici Vlade Кosova, odobren je nacrt budžeta za narednu godinu.
  • 30.10.2020
Lajčak: Još jedan korak ka sveobuhvatnom sporazumu
Danas smo napravili još jedan korak ka sveobuhvatnom sporazumu o normalizaciji, ocenio je specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak nakon razgovora u Briselu.
  • 29.10.2020
Petković: Svaki sastanak u Briselu započinjemo pitanjem o ZSO
Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković izjavio je da je i danas, u novoj rundi dijaloga u Briselu, Beograd pokrenuo pitanje Zajednice srpskih opština, jer koje god pitanje da se pokrene, nema napretka u dijalogu, bez formiranja ZSO.
  • 29.10.2020
“Sporazum”:  Ustavne reforme neminovne na Kosovu i u Srbiji
Direktor Kosovskog pravnog instituta Ehat Miftaraj izjavio je da će do ustavnih reformi na Kosovu i u Srbiji  nesumnjivo doći kada dođe do sveobuhvatnog sporazuma, što je za Evropsku uniju veoma važno pitanje. Nakon sporazuma, sigurno je da će međunarodni pritisak pasti na skupštine i političke stranke u tim zemljama da u bliskoj budućnosti ratifikuju oba sporazuma, naprave ih legitimnim, zakonitim i unesu odgovarajuće promene u svoje ustave.
  • 29.10.2020