Vesti
Politika

Kosovo nije na dnevnom redu generalne skupštine Intepola

Generalna skupština Interpola neće razmatrati zahtev Kosova za članstvo u ovoj organizaciji, iako je to već ranije najavljeno, piše prištinski portal Gazeta Tribuna.
Kosovo nije na dnevnom redu generalne skupštine Intepola
Generalna skupština Interpola (screenshot)

"Nema novih zahteva za članstvo za razmatranje na 84. zasedanju Generalne skupštine Interpola", odgovor je koji je dobila Tribuna iz Interpolove kancelarije za medije.

Ovaj portal, međutim, dodaje da savetnica ministra unutrašnjih poslova Kosova, Šćipe Mjekići, tvrdi da se zahtev za članstvo Kosova, ipak, razmatra.

"Kosovo je predalo zahtev za članstvo u Interpolu i taj zahtev se razmatra," izajvila je Mjekići za navedeni portal.

Generalna skupština Interpola počinje danas sa zasedanjem u Kigaliju u Ruandi i trajaće tri dana.

Kosovo je zvanično podnelo zahtev za članstvo u avgustu, a nakon višemesečnog aktivnog lobiranja kosovskog ministra unutrašnjih poslova Kosova, Skendera Hisenija, za učlanjenje u ovu organizaciju.Ostale vesti

Stoltenberg: Zabrinjavajuće stanje na severu Kosova

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas telefonom sa generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom povodom, kako je generalni sekretar rekao, zabrinjavajuće situacije na severu Kosova.

  • 26.09.2021
Borelj: Provokacije su neprihvatljive

Visoki predstavnik za spoljnu politiku i bezbednost Evropske unije Žozep Borelj, rekao je da nastavlja pažljivo da prati situaciju na severu Kosova i poručio obema stranama da su "neprihvatljive" sve dodatne provokacije ili jednostrane i nekoordinisane akcije.

  • 26.09.2021
Stefanović i Mojsilović obilaze vojne snage u Raškoj

Ministar odbrane Nebojša Stefanović i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović počeli su danas obilazak dela srpskih vojnih snaga koje se nalaze u stanju povišene borbene gotovosti, a raspoređene su u okviru taktičkih grupa koje se nalaze u Garnizonu u Raškoj, vojnoj bazi "Rudnica" i na pravcu ka administrativnom prelazu Jarinje.

  • 26.09.2021
Albanija: Pozivamo Srbiju da povuče svoje oružane snage

Ministarstvo Evrope i spoljnih poslova Albanije izrazilo je zabrinutost zbog eskalacije situacije na severu Kosova i pozvalo Srbiju da povuče oružane snage upućene na administrativni prelaz sa Kosovom.

  • 26.09.2021
Šarl Mišel pozvao Beograd i Prištinu da spuste tenzije i nastave dijalog

Predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel pozvao je Beograd i Prištinu da spuste tenzije na severu Kosova i da nastave pregovarački proces.

  • 26.09.2021
Incidenti
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković optužio je premijera Kosova Aljbina Kurtija da je "za šaku glasova na predstojećim izborima", spreman da "izazove ozbiljne incidente na prostoru Kosova i Metohije".
  • 25.09.2021