Vesti
Politika

Kosovo nije na dnevnom redu generalne skupštine Intepola

Generalna skupština Interpola neće razmatrati zahtev Kosova za članstvo u ovoj organizaciji, iako je to već ranije najavljeno, piše prištinski portal Gazeta Tribuna.
Kosovo nije na dnevnom redu generalne skupštine Intepola
Generalna skupština Interpola (screenshot)

"Nema novih zahteva za članstvo za razmatranje na 84. zasedanju Generalne skupštine Interpola", odgovor je koji je dobila Tribuna iz Interpolove kancelarije za medije.

Ovaj portal, međutim, dodaje da savetnica ministra unutrašnjih poslova Kosova, Šćipe Mjekići, tvrdi da se zahtev za članstvo Kosova, ipak, razmatra.

"Kosovo je predalo zahtev za članstvo u Interpolu i taj zahtev se razmatra," izajvila je Mjekići za navedeni portal.

Generalna skupština Interpola počinje danas sa zasedanjem u Kigaliju u Ruandi i trajaće tri dana.

Kosovo je zvanično podnelo zahtev za članstvo u avgustu, a nakon višemesečnog aktivnog lobiranja kosovskog ministra unutrašnjih poslova Kosova, Skendera Hisenija, za učlanjenje u ovu organizaciju.Ostale vesti

Građani Prištine: Odluka u korist Tačija
Građani Prištine iskazuju nezadovoljstvo povodom presude Ustavnog suda kojom je potvrđen dekret kosovskog predsednika Hašima Tačija o novom mandataru vlade. Kako su za RTV Kim kazali, za njih je odluka neprihvatljiva.
  • 29.05.2020
Kurti ne prihvata odluku Ustavnog suda
Odlazeći kosovski premijer Aljbin Kurti saopštio je da ne prihvata odluku Ustavnog suda o uredbi predsednika Hašima Tačija kojom je dao mandat Avdulahu Hotiju da formira novu vladu.
  • 29.05.2020
Šeholi: Nova  vlada pre ponedeljka

Za direktora Instituta za afirmaciju međuetničkih odnosa Fatmira Šeholija odluka Ustavnog suda bila je očekivana. Prema njegovom mišljenju, nova vlada će biti formirana do ponedeljka. 

  • 29.05.2020
Tači: Što pre formirati vladu
Predsednik Kosova Hašim Tači kazao je da vladu treba formirati što pre i pozvao institucije i političke partije da poštuju odluku Ustavnog suda.
  • 29.05.2020
Jokanović: Ustavni sud podbacio
Advokat Živojin Jokanović smatra da je Ustavni sud ovoga puta podbacio i da je „zanemario suštinu svog postojanja, svoje funkcije i ustavnu zaštitu poretka“.
  • 29.05.2020
Samoopredeljenje najavljuje nove proteste
Pokret Samoopredjeljenja najavio je nove proteste, odmah nakon objave presude Ustavnog suda, kojom je utaban put za izbor nove Vlade i isključenje pobedničke stranke.
  • 29.05.2020