Vesti
Politika

Kosovo nije na dnevnom redu generalne skupštine Intepola

Generalna skupština Interpola neće razmatrati zahtev Kosova za članstvo u ovoj organizaciji, iako je to već ranije najavljeno, piše prištinski portal Gazeta Tribuna.
Kosovo nije na dnevnom redu generalne skupštine Intepola
Generalna skupština Interpola (screenshot)

"Nema novih zahteva za članstvo za razmatranje na 84. zasedanju Generalne skupštine Interpola", odgovor je koji je dobila Tribuna iz Interpolove kancelarije za medije.

Ovaj portal, međutim, dodaje da savetnica ministra unutrašnjih poslova Kosova, Šćipe Mjekići, tvrdi da se zahtev za članstvo Kosova, ipak, razmatra.

"Kosovo je predalo zahtev za članstvo u Interpolu i taj zahtev se razmatra," izajvila je Mjekići za navedeni portal.

Generalna skupština Interpola počinje danas sa zasedanjem u Kigaliju u Ruandi i trajaće tri dana.

Kosovo je zvanično podnelo zahtev za članstvo u avgustu, a nakon višemesečnog aktivnog lobiranja kosovskog ministra unutrašnjih poslova Kosova, Skendera Hisenija, za učlanjenje u ovu organizaciju.Ostale vesti

Sunjog: Kurtijev stav o dijalogu pozitivan pomak

Izjavu predsednika pokreta Samoopredeljenje i kandidata za novog premijera Aljbina Kurtija da će dijalog sa Beogradom biti među četiri prioriteta kosovske vlade šef kancelarije EU u Prištini Tomaš Sunjog ocenio je kao pozitivan pomak.

  • 28.02.2021
Dačić odbacuje nepostojeći non pejper EU i SAD o Kosovu
Ako neko planira da donosi neke non pejpere, poručujem im da ne gube vreme, rekao je danas za TV Pink predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić, i dodao da je stav predsednika Srbije jasan - želimo kompromis i dogovor, ali ne prihatamo nikakve ucene.
  • 27.02.2021
Novčana pomoć Srbima na Kosovu najverovatnije u maju
Direktor Vladine kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je da će novčana pomoć Srbima na Kosovu najverovatnije biti isplaćena u maju.
  • 27.02.2021
Kurti ponovio da ne treba žuriti sa dijalogom
Kandidat za budućeg premijera Aljbin Kurti preneo je i ambasadoru Velike Britanije u Prištini Nikolasu Abotu da dijalog sa Beogradom ne treba požurivati, zalažući se za dobre pripreme za stabilan sporazum.
  • 27.02.2021
CIK: Odbačeno 18.766 glasova iz dijaspore
Centralna izborna komisija Kosova odbacila je 18.766 glasova iz dijaspore, prenosi Zeri.
  • 26.02.2021
Vučić: Nezaposlenima na Kosovu 200 evra, deci i zaposlenima po 100
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je finansijsku pomoć za ljude koji žive na Kosovu. Nezaposlena lica će dobiti po 200 evra, a deca i zaposlene osobe po 100. Takođe, najavio je početak gradnje nove zgrade za KBC Priština u Gračanici.
  • 26.02.2021