"Kosovo nema šanse u Unesku, Srbija će u EU"

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da se Kosovo još nije prijavilo za prijem u Unesko, ali da je uveren da će izgubiti kad god da se prijavi.

Podeli ovaj članak sa:
  • Ivica Dačić (Foto MIP)

On je ocenio da se "ne može sve silom i parama rešiti".

"Kosovu u Unesku ističu rokovi. Za sada se nisu prijavili. Mi ih čekamo. Kad god da se prijave moraju da znaju da će da izgube", rekao je Dačić novinarima u Beogradu.

"Ne može se sve silom i parama rešiti. Siguran sam da na glasanju nema šanse da pobede", izjavio je šef srpske diplomatije.

Povodom analize koju su nedavno predstavili predsednik Francuske Emanuel Makron i predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker, u kojoj se navodi da Evropska unija treba da do 2025. godine otvori vrata za nove članice sa Zapadnog Balkana, Dačić je rekao da je bolje da evropski lideri pričaju o svojim odnosima.

"Pitanje je da li će EU opstati do 2025. Ako opstane, eto nas", rekao je Dačić, dodajući da mu je "preko glave" da sluša o balkanskim zemljama kao o "divljačkim plemenima koje neko treba da primi u EU.

Ulazak u EU je političko pitanje, rekao je Dačić i postavio pitanje da li neko veruje da je Turska zaslužila da bude članic NATO, a nije zaslužila članstvo u EU, dodavši da je Turska u Natou "zato što im treba".

"Mislim da smo im (EU) potrebni. Bolje je da smo politički tu, nego da imaju sukobe na Balkanu", kazao je šef srpske diplomatije.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane