Vesti
Politika

"Kosovo je očekivalo više od EU"

Predsednik kosovoskog parlamenta i lider Demokratske partije Kosova Kadri Veselji izjavio da je Kosovo očekivalo više od Strategije Evropske unije za Balkan.
Kadri Veselji (Foto arhiva Kim)

On je dodao da je dobra vest da se Kosovo, kako se izrazio, "tretira kao nezavisna i suverena država".

"Dobra je vest da prvi put zemlje članice EU prihvataju i tretiraju Kosovo kao nezavisnu i suverenu državu, uključujući tu i države članice EU koje nas nisu priznale", napisao je Veselji na svom fejsbuk nalogu.

On je dodao da Strategija proširenja EU, u principu, jasno pokazuje evropsku perspektivu Kosova.

Prema njegovim rečima, Kosovo zaslužuje mnogo više u procesu evroatlanskih integracija.

"Zaslužili smo i očekivali više, ali je naša evropska perspektiva nezaustavljiva. Kosovo će nastaviti svoj put razvoja i evroatlanskih integracija ispunjavajući sve obaveze koje ima", kazao je Veselji.Ostale vesti

Završena sednica Saveta za nacionalnu bezbednost u Srbiji
U palati "Srbija" završeno je zasedanje Saveta za nacionalnu bezbednost kojim je predsedavao predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
  • 06.03.2021
Valjdet Sadiku imenovan za privremenog otpravnika poslova ambasade Kosova u SAD
Ambasador Valjdet Sadiku imenovan je za otpravnika poslova u ambasadi Kosova u Vašingtonu, saopštilo je kosovsko Ministarstvo spoljnih poslova i dijaspore (MIPD).
  • 06.03.2021
Palmer: Nije pritisak, ali
SAD neće pritiskati, već ohrabruju Beograd i Prištinu da postignu sporazum o normalizaciji, kaže specijalni izaslanik za Zapadni Balkan Metju Palmer.
  • 06.03.2021
EP 25. marta o Zapadnom Balkanu
Debata o izveštajima o napretku četiri balkanske države ka EU biće održana na mini-plenarnoj sednici Evropskog parlamenta 25. marta, saopšteno je u Briselu.
  • 06.03.2021
Osmani: KBS sledeće nedelje u prvu mirovnu misiju
Očekuje se da će pripadnici Kosovskih bezbednosnih snaga otputovati u prvu mirovnu misiju na svetu, koja će se izvoditi zajedno sa američkom vojskom, najavila je vršilac dužnosti predsednika Kosova Vjosa Osmani tokom obeležavanja godišnjice Epopeje OVK.
  • 05.03.2021
Optužnice protiv 14 budućih kosovskih poslanika, najviše iz Samoopredeljenja
Poslanička mesta u kosovskoj skupštini zauzele su i osobe koje se suočavaju sa pravosudnim procesom. Naime, podignuta je optužnica protiv 14 budućih poslanika, javlja Koha.
  • 05.03.2021