Vesti
Politika

Kosovo i Grčka formalizovali saradnju ministarstava spoljnih poslova

Predstavnici ministarstva spoljnih poslova Kosova i Grčke potpisali su u Prištini dokument kojim se formalizuje njihova saradnja, saopštila je Vlada Kosova.
Kosovo i Grčka formalizovali saradnju ministarstava spoljnih poslova
Kostas Fragojanis i Aljbin Kurti (Foto Kabinet premijera Kosova)

Dokument su potpisali zamenik ministra spoljnih poslova Kosova Krešnik Ahmeti i njegov grčki kolega Kostas Fragojanis koji je zadužen za ekonomsku diplomatiju.

Ahmeti je ocenio da je cilj "dalje intenziviranje odličnih odnosa" Kosova i Grčke.

Fragojanisa su primili ministarka spoljnih poslova Donika Gervala i premijer Aljbin Kurti.

U tim razgovorima su istaknute mogućnosti saradnje u oblastima prerade drveta i metala, kao i informacionih i komunikacionih tehnologija.

Vlada Kosova je saopštila da je grčki zvaničnik istakao volju da se unaprede trgovinski i odnosi među privrednicima, a izrazio je i interesovanje za saradnju u ekonomskim investicijama, kulturi, prosveti i oblasti stručnog osposobljavanja.Ostale vesti

Kurti: Ne možemo da priznamo Srbiju koja ne priznaje Kosovo

Premijer Kosova Aljbin Kurti je u intervjuu za američki Vašington post rekao da ne može da prizna Srbiju dok ona ne prizna Kosovo pa je stoga potrebno međusobno priznanje.

  • 25.06.2022
Abazović: Otvoreni Balkan je potreban
Premijer Crne Gore Dritan Abazović izjavio je da ima pozitivan stav prema inicijativi Otvoreni Balkan, jer je regionalna saradanja potrebna državama regiona i ubrzava proces evropskih integracija.
  • 25.06.2022
Fon Kramon: Zapadni Balkan bez dobitka
Poslanica Evropskog parlamenta iz redova Zelenih Viola fon Kramon ocenila je da su razgovori sa liderima Zapadnog Balkana u četvrtak u Briselu bili "potpunih neuspeh", a da slab rezultat može da obraduje samo ruskog predsednika Vladimira Putina.
  • 25.06.2022
„Ovo nije protest protiv plaćanja struje, već protiv tajnih dogovora“
Građanska inicijativa "Srpski opstanak" organizovala je u centru Kosovske Mitrovice protest zbog sporazuma o energetici koji je pre nekoliko dana potpisan u Briselu od strane delegacija Beograda i Prištine, navodeći da je isti sklopljen bez dozvole i saglasnosti naroda koji živi na severu Kosova.
  • 24.06.2022
Objavljeno uputstvo o regulisanju cena naftnih derivata na Kosovu
Kosovska vlada objavila je detalje Administrativnog uputstva o regulisanju cena naftnih derivata i obnovljivih goriva, usvojenog na ovonedeljnoj sednici kosovske vlade.
  • 24.06.2022
Šubarić zatražila veće prisustvo Policije i Kfora u Gračanici
Predsednica opštine Gračanica Ljiljana Šubarić pozvala je Policiju i Kfor da pojačaju svoje prisustvo na terenu posebno na, kako je istakla, osetljivim lokacijama gde su se dešavali incidenti. Komandir Policije u Gračanici Bratislav Trajković kazao je, sa druge strane, da je bezbednosna situacija zadovoljavajuća.
  • 24.06.2022