Vesti
Politika

"Kosova Sot": Propada plan za obnovu ski centra Brezovica

Prištinski list "Kosova Sot" objavio je danas da plan za obnovu ski centra Brezovica propada, pošto francuski konzorcijum nije obezbedio predviđena sredstva za prvu fazu ulaganja u to skijalište, a koja je prema ugovoru trebalo da obezbedi do 31. maja.
Brezovica (Foto Kim)

List navodi, pozivajući se na izvore u kosovskom ministarstvu trgovine i industrije, da konzorcijum "MDP Konsalting - Kompanji dezalp" (MDP Consulting - Compagnie de Alpes") nije obezbedio 163 miliona evra na koja se obavezao za prvu fazu ulaganja u ski centar Brezovica.

Ministarstvo trgovine i industrije još nije iznelo zvaničan stav o tome.

Ministar lokalne samouprave u kosovskoj vladi Ljubomir Marić izjavio je juče da ukoliko ova investicija propadne, biće predloženo da se ide na širenje kapaciteta, ali i novog sigurnog investitora koji bi, kako je rekao kaže, trebalo da bude iz bližeg okruženja.

Marić je uveren da priča o Brezovici može da bude uspešnija i da taj ski centar može da bude u vrhu ski-centara u okruženju.Ostale vesti

Avdulah Hoti najavljuje ukidanje odluka Aljbina Kurtija
Kandidat za novog kosovskog premijera Avdulah Hoti rekao je da će ukinuti odluke koje sprečavaju nastavak dijaloga sa Beogradom.
  • 31.05.2020
Lajčak: Kosovo odmah da povuče odluku
Specijalni predstavnik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak izjavio je da je razočaran recipročnim merama koje je Priština uvela i zatražio njihovo momentalno povlačenje.
  • 31.05.2020
Dačić: Ne prihvatamo potez Prištine, dijalog je na respiratoru
Ministar spoljnih poslova Ivida Dačić rekao je za RTS da je za Srbiju neprihvatljiv čin Prištine koja je zabranila zlazak robe iz centralne Srbije bez dokumenata sa naznakom "Republika Kosovo". Nemamo nameru da nastavimo dijalog dok se ove mere ne ukinu, ističe šef srpske diplomatije.
  • 31.05.2020
Vozila sa srpskom robom ne mogu na Kosovo bez posebne dozvole
Bez posebne dozvole, na osnovu sinoćne odluke kosovske vlade, na Kosovo ne mogu da uđu vozila koja prevoze bilo kakvu srpsku robu. Kosovska vlada na elektronskoj sednici raspravljala je o izmenama i dopunama Odluke o reciprocitetu i usvojila niz mera koje podrazumevaju zabranu uvoza proizvoda iz Srbije ako na pratećim dokumentima nije naznačeno "Republika Kosovo".
  • 31.05.2020
Internet peticija za raspisivanje izbora
Samoopredeljenje pokreće peticiju putem interneta za raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora, objavila je Koha.
  • 30.05.2020
SAD ponovile: Poštovati odluku Ustavnog suda

Sjedinjene Države su ponovo reagovale na presudu koju je doneo Ustavni sud o dekretu predsednika Hašima Tačija o imenovanju Avdulaha Hotija iz DSK za novog premijera.

  • 30.05.2020