Vesti
Politika

Kosnet: Podrška za brzo napredovanje u primeni Vašingtonskog sporazuma

Američki ambasador u Prištini Filip Kosnet izjavio je da ambasada i njeni partneri podržavaju ubrzano sprovođenje sporazuma postignutog u Vašingtonu.
Kosnet: Podrška za brzo napredovanje u primeni Vašingtonskog sporazuma
Filip Kosnet (Foto arhiva Kim)

Kosnet je ocenio da ignorisanje ekonomije i koristi građana otežavaju napredovanje.

"Američka ambasada i njeni partneri u Vašingtonu nastavljaju punom brzinom da pružaju podršku Kosovu i Srbiji u primeni Vašingtonskog sporazuma, s obzirom na to da je poboljšanje života običnih građana od suštinske važnosti za izgradnju ekonomije regiona", rekao je Kosnet na virtuelnom sastanku sa predstavnicima Američke privredne komore u Prištini.

Prema njegovom mišljenju, ekonomija regiona je jedan od razloga "zašto se sporazum toliko fokusira na modernizaciju infrastrukture, jer olakšava kretanje ljudi i robe preko granica, što je ključno za otključavanje potencijala regiona".

Naveo je da se "Kosovo nalazi na sredini karte Balkana" i da je "kosovskim susedima potrebno Kosovo isto koliko i Kosovu njegovi susedi, za izgradnju regionalne ekonomije i izgradnju regionalne infrastrukture".

Američki ambasador je zaključio da je važno da na "Kosovu prevaziđu rezervisanost prema CEFTA-i i mini-Šengenu i radu sa svojim regionalnim partnerima".Ostale vesti

Kosnet: Kandidati za poslanike da poštuju odluke pravosuđa
Američki ambasador na Kosovu Filip Kosnet pozvao je sve kandidate za poslanike Skupštine Kosova koji nisu sertifikovani od strane Centralne izborne komisije da poštuju odluke pravosuđa. U intervjuu za televiziju Kanal 10, Kosnet je rekao da postoji pravni postupak za žalbe na ove odluke.
  • 21.01.2021
Milion evra za nadoknadu štete od poplava
Tehnička Vlada Kosova izdvojila je milion evra za nadoknadu štete nastale na stambenim zgradama kao rezultat poplava koje su zahvatile Kosovo u prvoj nedelji januara.
  • 21.01.2021
EK se oglasila povodom izjave Ramuša Haradinaja
Iz Evropske komisije su povodom poziva Ramuša Haradinaja na stvaranje "velike Albanije" za Tanjug poručili da politički lideri u regionu moraju da promovišu dobrosusedske odnose i da se pridržavaju evropskih vrednost.i
  • 21.01.2021
Kurti: Ne povlačim se sa liste kandidata za poslanike
Predsedavajući pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti izjavio je da lista kandidata za poslanike te stranke za izbore ostaje onakva kao što je i predata, sa njim na čelu.
  • 21.01.2021
Džo Bajden položio zakletvu za predsednika SAD

Polaganjem zakletve Džozef Bajden je zvanično postao 46. predsednik SAD.

  • 20.01.2021
Kurti: Nije mi poznata odluka CIK-a
Predsednik Pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti izjavio je da nije dobio obaveštenje iz Centralne izborne komisije da neće moći da se kandiduje na narednim parlamentarnim izborima na Kosovu, zakazanim za 14. februar.
  • 20.01.2021