Vesti
Politika

Konstitutivna sednica Skupštine Kosova danas u 10 časova

Konstitutivna sednica osmog saziva kosovske skupštine zakazana je za danas u 10 sati, a na dnevnom redu će se naći formiranje privremene Komisije za verifikaciju kvoruma i mandata poslanika, polaganje zakletve i izbor predsednika i potpredsednika Skupštine.
Konstitutivna sednica Skupštine Kosova danas u 10 časova
Skupština Kosova (Foto arhiva Kim)

Iz redova poslanika bira se predsednik i pet potpredsednika Skupštine, a predlog za predsednika podnosi najveća parlamentarna grupa, u ovom slučaju pokret Samoopredeljenje koji ima 58 od 120 poslanika.

Mandat novog kosovskog parlamenta traje četiri godine, počevši od dana konstitutivnog sastanka.

Tokom trajanja zasedanja, mediji mogu ostati na balkonu plenarne sale, u skladu sa Uredbom o redu i pristupu medija i javnosti radu Skupštine, prenosi KosovaPress.Ostale vesti

Šubarić zahvaljuje građanima i predsedniku Vučiću

Prvi put nakon pobede na lokalnim izborima u Gračanici oglasila se Ljiljana Šubarić i to putem društvene mreže Fejsbuk.

  • 18.10.2021
Petković čestitao Srpskoj listi
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković čestitao je Srpskoj listi pobedu na kosovskim lokalnim izborima.
  • 18.10.2021
Srpska lista: Pobeda u 10 opština, bez ZSO neće biti kosovskih institucija

"Srpski narod na Kosovu poslušao je poziv svoje Srpske liste i svog predsednika Aleksandra Vučića, i u ovoj rekordnoj izlaznosti dao podršku da se nastavi borba za ostanak i opstanak na ovim prostorima. Dakle, želim da obavestim građane da su kandidati Srpske liste pobedili u svih 10 opština sa srpskom većinom", kazao je predsednik Srpske liste Goran Rakić na konferenciji za medije u Severnoj Mitrovici.

  • 17.10.2021
Stojanović: Izborni rezultat u Gračanici je posledica obećanja, pritisaka i ucena
Branimir Stojanović je, komentarišući preliminarne izborne rezultate za Opštinu Gračanica, rekao da su oni posledica prevelikih obećanja, te ucena i pritisaka na birače od strane Srpske liste.
  • 17.10.2021
Gračanica: Ljiljana Šubarić ubedljivo vodi
Prema malom uzorku obrađenih listića od strane CIK (do 21:10 časova, 13,37%) kandidatkinja Srpske liste Ljiljana Šubarić ubedljivo vodi u odnosu na nezavisnog kandidata Branimira Stojanovića.
  • 17.10.2021
Milović: Glasajte po svojoj savesti

Kandidat za gradonačelnika Zvečana ispred Srpske liste, Dragiša Milović, pozvao je građane da glasaju „po svojoj savesti“, a da se nakon toga radi „pored rešavanja infrastrukturnih problema koje opština Zvečan ima, pre svega na stabilizaciji prilika, odnosno na bezbednosti“.

  • 17.10.2021