Vesti
Politika

Konstituisana SO Gračanica

U Domu kulture u Gračanici održana konstitutivna sednica skupštine opštine Gračanica na kojoj su gradonačelnik i odbornici verifikovali mandate.
Konstituisana SO Gračanica
Branimir Stojanović (Foto KIM)

Nakon preuzimanja dužnosti gradonačelnika Gračanice, Branimir Stojanović je izjavio da je jedan od glavnih prioriteta novog rukovodstva zapošljavanje ljudi i privlačenje investicija, ali pre svega formiranje Zajednice srpskih opština.

„Naš prvi zadatak je da sagradimo Zajednicu srpskih opština, instituciju koja će raditi za dobrobit svih, a ne protiv bilo koga, da sagradimo društo u kojem naše osećanje ponosa, na pitanje ko smo, niko neće doživljavati kao provokaciju“.

Stojanović je poručio da će uslovi za normalan život biti ostvareni uz pomoć građana.

“Ostvarićemo san da u bolnicama i ambulantama uvek ima svih potrebnih lekova, da se nastava u školama odvija u jednoj smeni, da vode i struje ima uvek, da se kultura dešava svakoga dana, da sportovi budu dostupni svima”, istakao je Stojanović.

Svečanoj sednici prisustvovao je i ministar bez portfelja zadužen za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin koji je izjavio da je ovo veliki dan za Srbe na Kosovu jer su dobili gradonačelnike koje su sami birali, uz saglasnost i podršku Vlade Srbije.

“Ovo smo dugo čekali. Sada imamo svoje predstavnike, koji će odgovoriti na želje naroda koji su legalni i legitimni i koje priznaju i Beograd, i Priština, i Brisel i Moskva”, kazao je Vulin.

Iako su se na sednici pojavili svi odbornici, odmah nakon potpisivanja izjave o preuzimanju dužnosti, odbornici Saveza Kosovskih Srba napustili su salu Doma kulture.

Sa sednice su otišli u trenutku kada je Branimir Stojanović, nakon potpisivanja izjave o preuzimanju dužnosti gradonačelnika, trebalo da održi govor.

Protivkandidat Branimira Stojanovića na izborima, Bojan Stojanović nije prisustvovao sednici.

Ministar lokalne samouprave i zamenik premijera Kosova Slobodan Petrović, koji je prisustvovao inaugurativnoj sednici SO Gračanica, uputio je čestitke novom gradonačelniku i odbornicima.

„Želim da iskažem posvećenost da ću uvek biti tu da pomognem kroz institucije kako bi opštine funkcionisale što bolje, a život građana bolji i kvalitetniji, što je zajednički interes“, istakao je Petrović.Ostale vesti

CIK: Izborna kampanja za drugi krug izbora trajaće pet dana
CIK je usvojio operativni plan za organizaciju drugog kruga izbora za gradonačelnike opština na Kosovu i odlučio da izborna kampanja traje pet dana, od 8. do 12. novembra, saopštio je portparol CIK-a Valjmir Elezi.
  • 22.10.2021
Osmani: Dva ruska zvaničnika proglašena personama non grata
"Dva zvaničnika Kancelarije za vezu Ruske Federacije na Kosovu proglašena su personama non grata zbog njihove štetne aktivnosti koja je narušila nacionalnu bezbednost i ustavni poredak Kosova", navodi se u objavi na Fejsbuku predsednice Kosova Vjose Osmani.
  • 22.10.2021
Petković i Ajgner o položaju Srba i dijalogu BG i PR
O položaju srpskog naroda na Kosovu, problemima sa kojima se svakodnevno susreću, nastavku dijaloga Beograda i Prištine, danas su razgovarali direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković i specijalni poverenik za Zapadni Balkan Saveznog ministarstva za evropske i međunarodne poslove Republike Austrije Johanes Ajgner.
  • 22.10.2021
Vlast i opozicija na Kosovu: Cilj dijaloga međusobno priznanje sa Srbijom
Status kvo u kojem se nalazi briselski dijalog ne odgovara nijednoj strani, a ponajmanje Kosovu koji je najveći gubitnik, posebno u vidu priznanja nezavisnosti, navodi Kosovski demorkatski institutu (KDI) u svom najnovijem izveštaju. O ovom dokumentu, ali i o budućnosti dijaloga Kosova i Srbije govorili su predstavnici najjačih političkih partija na Kosovu.
  • 22.10.2021
Članovi GI Narodno jedinstvo u Klokotu pristupili Srpskoj listi
Nijedan od tri kandidata za gradonačelnika Klokota, nije uspeo da osvoji dovoljan broj glasova u prvom krugu lokalnih izbora održanih u nedelju 17. oktobra. Kandidat GI Narodno jedinstvo Saša Mirković sa ostalim članovima svoje inicijative, danas je pristupio Srpskoj listi i pozvao svoje glasače da u sledećem krugu izbora svoj glas daju Srpskoj listi.
  • 21.10.2021
CIК: Ponavlja se prebrojavanje glasova na 23 biračka mesta
Centralna izborna komisija odlučila je da se ponovo prebroje glasovi sa 23 biračka mesta za lokalne izbore koji su održani 17. oktobra.
  • 21.10.2021