Vesti
Politika

Konjufca ukinuo odluku o imenovanju 14 konzula

Kosovski ministar spoljnih poslova i dijaspore Gljauk Konjufca, ukinuo je odluku o imenovanju 14 konzula, za koje smatra da su imenovani suprotno zakonu.
Konjufca ukinuo odluku o imenovanju 14 konzula
Glauk Konjufca (Foto Kim)

Kako je saopšteno iz kosovskog ministarstva spoljnih poslova, na osnovu Zakona o spoljnoj službi i uredbe o oblastima administrativne odgovornosti Ureda premijera i ministarstava, doneo je odluku o ukidanju nezakonitih odluka.

Ovom odlukom su sa mesta konzula smenjeni konzuli u Ambasadi Kosova u Beču, generalni konzul u Tirani, konzul u Podgorici, Sofiji, Dizeldorfu, Kamberi, Abu Dabiju, Pragu, Vašingtonu, Dohi, Štutgartu, Frankfurtu, Hamburgu i Ujedinjenim arapskim emiratima.

Svi su oni, prema ocenama ministra, izabrani na nezakonit način i prilikom izbora nisu poštovane procedure predvidjene uredbama.Ostale vesti

Stiglo 7 eksperata sa Instituta
Kako bi pomogli u organizovanju zdravstvenog sistema u srpskim sredinama, na Kosovo je sa Instituta "Batut" stiglo je 7 eksperata, saopštio je u današnjem izveštaju direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić.
  • 02.04.2020
Dogovor!?: Kosovski lideri neozbiljni
U jeku borbe protiv koronavirusa kosovski politički lideri su zaokupljeni raspravom o tome treba li održati vanredne izbore ili ne. To je, po mišljenju novinarke Sanje Sovrlić, neozbiljno. Njen kolega Ljeart Hodža smatra da su izbori mogući.
  • 02.04.2020
Pad vlade u epidemiji koronavirusa
Dok se Kosovo suočava sa epidemijom korona virusa, Skupština je izglasala nepoverenje kosovskoj Vladi, nakon čega je vršilac dužnosti kosovskog premijera Aljbin Kurti razrešio dužnosti potpredsednika vlade Avdulaha Hotija. O ovoj temi, u najnovijoj emisiji "Sporazum" su govorili Rada Trajković, Augustin Paljokaj i Dušan Janjić.
  • 02.04.2020
Rašić imenovan za direktora Kancelarije za zajednice i savetnika
Vršilac dužnosti premijera  Kosova Aljin Kurti imenovao je danas  predsednika Progresivno demokratske stranke Nenada Rašića za političkog savetnika i direktora Kancelarije za zajednice u kabinetu premijera Kosova, saznaje New press.
  • 02.04.2020
Tači traži od Kurtija novog mandatara
Kosovski predsednik Hašim Tači zatražio je od predsednika pokreta Samoopredeljenje i premijera u ostavci Aljbina Kurtija da njegova stranka predloži novog mandatara za sastav nove kosovske vlade.
  • 02.04.2020
Tači obavio konsultacije sa svim parlamentarnim strankama
Predsednik Kosova Hašim Tači danas je nastavio konsultacije sa liderima političkih partija koje su zastupljene u Skupštini Kosova, kako bi sa njima diskutovao o trenutnim političkim događajima, ali i o događajima na polju zdravstva i bezbednosti na Kosovu.
  • 02.04.2020