Vesti
Politika

Konjufca traži smenu Vljore Čitaku i još šest ambasadora

Kosovski ministar spoljnih poslova Glauk Konjufca odlučio je da povuče grupu kosovskih ambasadora, postavljenih uglavnom po političkoj liniji, a među kojima je i Vljora Čitaku, ambasadorka u Vašingtonu.
Konjufca traži smenu Vljore Čitaku i još šest ambasadora
Glauk Konjufca (Foto RTS)

"Od početka svog mandata obavezao sam se da ću da uspostavim red i zakon u ministarstvu spoljnih poslova i dijaspori. Jedan od sledećih koraka je zahtev za povratak političkih ambasadora koji su završili četvorogodišnji mandat predviđen zakonima koji su na snazi", naveo je Glauk Konjufca.

Saopštio je da ministarstvo u ime kosovske vlade predlaže povlačenje Vljore Čitaku, Edona Cane, Ljirima Grejćevcija, Špenda Kalabe, Mimoze Ahmetaj, Iljbera Hisu i Ramadana Avdijua iz ambasadorskih misija.Ostale vesti

Nacrt zakona o zaštiti vrednosti borbe OVK nije izglasan
Poslanici kosovske skupštine nisu podržali nacrt zakona o zaštiti vrednosti borbe OVK nakon prvog razmatranja, pa će biti vraćen u proceduru na ponovni postupak.
  • 13.08.2020
Dačić: Priština laže, ne želi kompromis
Šef srpske diplomatije Ivica Dačić izjavio je da je Srbija bila jasna da želi kompromis u rešavanju kosovskog problema i da želi dijalog, ali "ne prihvata nametanje unapred pripremljenih rešenja".
  • 13.08.2020
Haradinaj kandidat za kosovskog predsednika
Alijansa za budućnost Kosova kandidovaće svog predsednika Ramuša Haradinaja za kosovskog predsednika, ako Hašimu Tačiju bude potvrđena optužnica u Hagu za ratne zločine.
  • 13.08.2020
Mustafa: DPK da povuče zakon za zaštitu vrednosti rata OVK

Uprkos činjenici da je Demokratski savez Kosova najavio da će podržati u prvom pretresu Nacrt zakona za zaštitu vrednosti rata OVK, predsednik te stranke Isa Mustafa smatra da je potrebno da DPK, koja je inicijator predloga, povuče ovaj nacrt zakona.

  • 13.08.2020
OEBS se pridružio kritikama Nacrta zakona o zaštiti vrednosti OVK

Kritikama međunarodnih predstavnika na Kosovu povodom Nacrta zakona o zaštiti vrednosti OVK, koji će se u prvom čitanju ponovo naći pred poslanicima u kosovskoj skupštini, pridružila se i misija OEBS-a na Kosovu.

  • 12.08.2020
Skupština inicira formiranje istražne komisije za hidroelektrane

Predsedništvo Skupštine Kosova preuzelo je inicijativu za formiranje parlamentarne istražne komisije koja bi istraživala moguće zloupotrebe u procesu izgradnje, licenciranja i rada hidroelektrana, piše Koha.

  • 12.08.2020