Vesti
Politika

Konjufca: Srbija uvek ima interes da destabilizuje Kosovo

Predsednik Skupštine Kosova Gljauk Konjufca govorio je danas o napadima na pripadnike Kosovske policije u Severnoj Mitrovici, i istakao da ovi napadi na severu Kosova imaju za cilj destabilizaciju Kosova kako bi se ruska invazija na Ukrajinu proširila i na druge delove Evrope.
Konjufca: Srbija uvek ima interes da destabilizuje Kosovo
Gljauk Konjufca (Foto Kim arhiva)

Prema njegovim rečima, ovi napadi na Kosovsku policiju su u interesu ruskog predsednika Vladimira Putina da se sukob proširi i na druge zemlje.

„Provokacije su jasne, ovi napadi su nepodnošljivi, dolaze iz struktura koje su direktno povezane sa Srbijom, jer Srbija uvek ima interes da destabilizuje Kosovo, i služi kao platforma Rusiji da proširi rat i u drugim delovima Evrope. Ovi napadi koji se dešavaju na kosovsku policiju pokazuju i koliko je Srbija zavisna od Rusije. Dakle, u Putinovom je interesu da se sukob proširi na druge zemlje i ja tumačim napade na kosovsku policiju na ovu motivaciju da rat i destabilizacija izbiju i u drugim delovima Evrope“, rekao je Konjufca.Ostale vesti

Otvorene granice između Kosova i Albanije vikendom tokom letnje sezone
Danas je počela primena sporazuma između Kosova i Albanije koji je dogovoren na poslednjem sastanku dve vlade, a odnosi se na potpuno otvaranje granice u vreme vikenda tokom letnje sezone.
  • 25.06.2022
Fejzulahu: ’’Elektrosever’’ nema pravo da nudi cene koje su ispod tržišnih
Predsednik odbora Regulatorne kancelarije za energetiku, Imer Fejzulahu, rekao je da kompanija "Elektrosever" nema pravo da svojim potrošačima nudi struju po cenama koje su ispod tržišnih, te da ukoliko do toga dođe - pomenutoj firmi može biti oduzeta dozvola za rad.
  • 25.06.2022
Vučić: Situacija sve komplikovanija
Srbija nastavlja evropski put, iako mnogo toga treba uraditi do decembra, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je istakao da je Evropa u ratu sa Rusijom i da "Balkan suštinski nije bio tema" u četvrtak u Briselu.
  • 25.06.2022
Kurti: Ne možemo da priznamo Srbiju koja ne priznaje Kosovo

Premijer Kosova Aljbin Kurti je u intervjuu za američki Vašington post rekao da ne može da prizna Srbiju dok ona ne prizna Kosovo pa je stoga potrebno međusobno priznanje.

  • 25.06.2022
Abazović: Otvoreni Balkan je potreban
Premijer Crne Gore Dritan Abazović izjavio je da ima pozitivan stav prema inicijativi Otvoreni Balkan, jer je regionalna saradanja potrebna državama regiona i ubrzava proces evropskih integracija.
  • 25.06.2022
Fon Kramon: Zapadni Balkan bez dobitka
Poslanica Evropskog parlamenta iz redova Zelenih Viola fon Kramon ocenila je da su razgovori sa liderima Zapadnog Balkana u četvrtak u Briselu bili "potpunih neuspeh", a da slab rezultat može da obraduje samo ruskog predsednika Vladimira Putina.
  • 25.06.2022