Vesti
Politika

Konjufca predlaže opcije za izlazak iz krize

Kosovska vlada ima tri opcije da prevaziđe trenutnu političku krizu, a prva je da se povuče iz sporazuma sa Srbijom i Crnom Gorom, smatra šef poslaničke grupe "Samoopredeljenje" Gljauk Konjufca.
Konjufca predlaže opcije za izlazak iz krize
Glauk Konjufca (Foto Kim)

"Druga opcija je raspisivanje referenduma, kako bi vlada imala uvid u mišljenje ljudi o tom sporazumima, a treća da se sada raspišu vanredni izbori", rekao je on.

Konjufca je to poručio juče tokom sastanka sa opozicionim aktivistima u Ðakovici, s kojima je tom prilikom razgovarao o organizovanju protesta opozicije 17. februara, prenosi Kosova Sot.Ostale vesti

SAD ponovile: Poštovati odluku Ustavnog suda

Sjedinjene Države su ponovo reagovale na presudu koju je doneo Ustavni sud o dekretu predsednika Hašima Tačija o imenovanju Avdulaha Hotija iz DSK za novog premijera.

  • 30.05.2020
Borelj: Beograd i Priština da se dogovore
Šef diplomatije EU Đuzep Borelj izjavio je da je na Beogradu i Prištini da se dogovore oko rešenja za normalizaciju odnosa, ali da pri tom ne mogu imati "odrešene ruke", jer postignuti sporazum mora biti prihvaljiv i za međunarodnu zajednicu, prenosi Tanjug.
  • 30.05.2020
Građani Prištine: Odluka u korist Tačija
Građani Prištine iskazuju nezadovoljstvo povodom presude Ustavnog suda kojom je potvrđen dekret kosovskog predsednika Hašima Tačija o novom mandataru vlade. Kako su za RTV Kim kazali, za njih je odluka neprihvatljiva.
  • 29.05.2020
Kurti ne prihvata odluku Ustavnog suda
Odlazeći kosovski premijer Aljbin Kurti saopštio je da ne prihvata odluku Ustavnog suda o uredbi predsednika Hašima Tačija kojom je dao mandat Avdulahu Hotiju da formira novu vladu.
  • 29.05.2020
Šeholi: Nova  vlada pre ponedeljka

Za direktora Instituta za afirmaciju međuetničkih odnosa Fatmira Šeholija odluka Ustavnog suda bila je očekivana. Prema njegovom mišljenju, nova vlada će biti formirana do ponedeljka. 

  • 29.05.2020
Tači: Što pre formirati vladu
Predsednik Kosova Hašim Tači kazao je da vladu treba formirati što pre i pozvao institucije i političke partije da poštuju odluku Ustavnog suda.
  • 29.05.2020